تحلیل توانمندی ها و قابلیت های منطقه ای بخش تعاون استان همدان در جذب سرمایه از دیدگاه کارشناسان بخش تعاون
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: فصلنامه برنامه ریزی منطقه ای، دوره: 7، شماره: 26
- کد COI اختصاصی: JR_JZPM-7-26_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 151
نویسندگان
کارشناس ارشد مدیریت پروژه، دانشگاه پیام نور، مرکز همدان، همدان، ایران
استادیارگروه توسعه روستایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
کارشناس ارشد مدیریت توسعه، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران
کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی، واحد بیرجند، دانشگاه آزاد اسلامی، بیرجند، ایران
چکیده
محدویت منابع مالی جهت تخصیص سرمایه و بالا بودن ریسک سرمایه گذاری در فعالیتهای تولیدی، برنامه ریزی، تعیین اولویتهای سرمایهگذاری و شناخت قابلیتهای محیطی، بخشی و منطقهای را اجتناب ناپذیر کرده و ضرورت امر ایجاب مینماید که در طراحی برنامههای توسعه، قابلیت ها و توانمندیهای بخشهای مختلف اقتصاد از جمله بخش تعاون مورد شناسایی قرار گیرند. در این راستا این تحقیق با هدف تحلیل توانمندیها و قابلیتهای پیش روی بخش تعاون استان همدان در جذب سرمایه از دیدگاه کارشناسان بخش تعاون استان همدان انجام گرفته است. روش انجام این تحقیق پیمایشی و از نوع توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری این تحقیق شامل کارشناسان شاغل در سازمان ها و حوزه های مختلف تعاونی استان بود که از میان آنها تعداد ۵۵ نفر با استفاده از فرمول کوکران به عنوان نمونهی آماری تحقیق انتخاب شدند و اطلاعات مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه و به روش نمونهگیری تصادفی ساده گردآوری شد. پایایی ابزار تحقیق از طریق ضریب آلفای کرونباخ و روایی آن با استفاده از نظرات متخصصین موضوعی مورد تایید قرار گرفت. اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرمافزار ۱۸spss و روش های آماری توصیفی و تحلیل عاملی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج آمار توصیفی نشان می دهد که میانگین سن پاسخگویان ۲۰/۳۸ سال بوده، جوانترین آنها ۲۶ و مسنترین آن ها ۵۴ سال سن داشتهاند. ۵/۷۴ درصد پاسخگویان لیسانس و ۵/۲۵ درصد آنها فوق لیسانس بودهاند. میانگین سابقهی کاری این افراد ۵/۱۷ سال و سابقه کاری آن ها بین ۲ تا ۱۹ سال متغیر بوده است. نتایج تحلیل عاملی نشان داد که توانمندیها و قابلیتهای بخش تعاون استان همدان مجموعا در پنج عامل استخراج شدند و این عوامل در مجموع ۲۹۶/۶۶ درصد واریانس مشترک بین متغیرها و عامل های مورد نظر را تبیین می کنند. همچنین نتایج نشان داد که عامل زیربنایی با ۷۴۴/۱۶درصد، بیشترین و در مقابل عامل احتماعی، فرهنگی با ۶۸۸/۹ درصد، کمترین سهم واریانس کل را تبیین کرده است.کلیدواژه ها
پتانسیل, سرمایه گذاری, تعاون, تحلیل عاملی, همداناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.