بررسی رفتار لوله های ترک دار تقویت شده توسط وصله کامپوزیتی

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: اولین کنفرانس لوله و صنایع وابسته
  • کد COI اختصاصی: IPPC01_085
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2203
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجیدرضا آیت الهی

آزمایشگاه خستگی و شکست دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایر

هادی آزاد

آزمایشگاه خستگی و شکست دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایر

روح الله هاشمی

آزمایشگاه خستگی و شکست دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایر

چکیده

در این مقاله یک لوله ترک دار انتقال نفت یا گاز تحت فشار داخلی ناشی از سیال مورد مطالعه قرار می گیرد. لوله دارای ترکی راه به در است که از سطح داخلی آن به سطح بیورنی ادامه یافته است. صفحه ترک می تواند نسبت به محور طولی لوله زوایای مختلفی داشته باشد. برای ترمیم ترک از وصله کامپوزیتی استفاده شده است. به کمک روش المان محدود و با استفاده از نرم افزار Ansys 10 لوله مورد نظر برای حالتهای با وصله و بدون وصله کامپوزیتی مدلسازی و حل شده است. تحلیلها برای بررسی اثرات جنس وصله، طول ترک و زاویه قرار گیری ترک نسبت به راستای طولی لوله روی رفتار لوله انجام شده و مقادیر ضرایب شدت تنش ترک (؟؟؟) محاسبه شده است. نتایج بدست امده نشان می دهد که استفاده از وصله کامپوزیتی به میزان بسیار زیادی ضرایب شدت تنش را کاهش می دهد. همچنین با تغییر جنس کامپوزیت و افزایش استحکام وصله، مقدار کاهش بیشتری در ضرایب شدت تنش مشاهده می شود. در این شرایط احتمال شکست لوله یا سرعت رشد احتمالی ترک در لوله کاهش بیشتری خواهد یافت. نتایج این تحقیق همچنین نشان می دهد که در صورت افزایش طول ترک، ضریب شدت تنش افزایش می یابد. با این وجود استفاده از وصله کامپوزیتی برای طول ترک های بزرگتر بهبود بیشتری را در استحکام لوله ترک دار ایجاد می کند.

کلیدواژه ها

لوله ، ترک ، وصله کامپوزیتی ، المان محدود

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.