سنتز نانو سیلیکا به روش رسوب گذاری با کاربرد عوامل فعال کننده ی سطحی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: فصلنامه مواد نوین، دوره: 2، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JNMMI-2-3_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 48
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدیه محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی خواجه نصیر طوسی، مهندسی مواد.

حمید خرسند

استادیار دانشگاه صنعتی خواجه نصیر طوسی، دانشکدهی مکانیک، گروه مهندسی مواد

چکیده

نانو ذرات به دلیل ویژگی های منحصر به فردی که از خود بروز می دهند، مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته اند. سیلیکای رسوبی تاثیر قابل ملاحظه ای در تقویت ویژگی های استحکامی لاستیک دارد؛ هم چنین، به عنوان پرکننده در بتن بکار می رود. البته، موارد کاربرد سیلیکا در صنعت بسیار گسترده است. در این پژوهش، از سیلیکات سدیم، اسید سولفوریک، آب مقطر و هم چنین، سدیم دودسیل سولفات و پلی وینیل پیرولیدون به عنوان سرفکتانت استفاده شده است. اثر غلظت اجزای محلول و هم چنین، اثر افزودن سرفکتانت بر اندازه، شکل و توزیع اندازه ی ذرات بررسی شد و فراسنج های بهینه بدست آمد. طبیعت این ذرات به وسیله ی پراش پرتو ایکس و ریخت-شناسی و اندازه ی ذرات به وسیله ی میکروسکوپ الکترونی روبشی و عبوری مورد مطالعه جامع قرار گرفت. نتایج نشان می دهند که افزایش غلظت سیلیکات سدیم با کاهش اندازه ی ذرات همراه است. هم-چنین، با افزودن سدیم دودسیل سولفات و پلی وینیل پیرولیدون به عنوان سرفکتانت می توان به اندازه ی ذرات در حد ۱۵ نانو متر دست یافت.

کلیدواژه ها

سیلیکا, نانو ذرات, رسوب گذاری, سدیم دو دسیل سولفات, پلی وینیل پیرولیدون

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.