اثر قیمت حامل های انرژی بر قیمت مواد غذایی: رویکرد خودرگرسیونی با وقفه های توزیعی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله تحقیقات اقتصاد کشاورزی، دوره: 12، شماره: 48
  • کد COI اختصاصی: JR_JAE-12-48_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 47
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید بلالی

عضو هیئت علمی اقتصاد کشاورزی/ دانشگاه بوعلی سینا

نادر مهرگان

همدان -دانشگاه بوعلی سینا- گروه اقتصاد

اکبر باجلان

همدان -دانشگاه بوعلی سینا- دانشکده کشاورزی

چکیده

افزایش قیمت حامل های انرژی با توجه به سهم آن ها در هزینه های تولید، بطور مستقیم شاخص بهای تولیدی بخش های مختلف اقتصاد را متاثر ساخته و سطح رفاه جامعه را کاهش می دهد. بطوریکه روند افزایشی قیمت های جهانی حامل های انرژی و مواد غذایی در سال های اخیر، باعث علاقمندی اقتصاد دانان به بررسی ارتباط بین این دو متغیر شده است. همچنین ضریب جمله تصحیح خطا، ECM(-۱) در الگوی برآورد شده عدد ۰.۷۶- برآورد گردید، که نشان می-دهد در هر دوره (سال) ۰.۷۶ از عدم تعادل کوتاه مدت شاخص قیمت مواد غذایی به جهت رسیدن به تعادل بلندمدت تعدیل می شود. نتایج نشان داد که در بلندمدت با افزایش قیمت حامل های انرژی و به خاطر همسو شدن تولیدکننده با افزایش قیمت حامل های انرژی و اثر سایر زیر بخش هایی که از این افزایش قیمت متاثر شده اند و بر مقدار تولید موثر هستند، قیمت مواد غذایی افزایش چشمگیری می یابد.

کلیدواژه ها

شاخص قیمت ها, حامل های انرژی, مواد غذایی, الگوی خود توضیح با وقفه های گسترده(ARDL)

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.