CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مقایسه رهیافت های استخراج داده ها (دوگانه دو بعدی و دوگانه یک و نیم بعدی) در ارزش گذاری منابع تفرجی (مطالعه موردی؛ تپه کنار صندل جیرفت)

عنوان مقاله: مقایسه رهیافت های استخراج داده ها (دوگانه دو بعدی و دوگانه یک و نیم بعدی) در ارزش گذاری منابع تفرجی (مطالعه موردی؛ تپه کنار صندل جیرفت)
شناسه ملی مقاله: JR_JAE-9-34_008
منتشر شده در در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

حمید امیرنژاد - دانشیار اقتصاد منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سپیده امیرتیموری - دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت مدرس تهران

خلاصه مقاله:
امروزه کشورهایی که بیش تر به توسعه اقتصادی خود میاندیشند، به طبیعتگردی یا اکوتوریسم توجه جدی میکنند. لذا در این مطالعه، ارزش تفرجی تپه کنار صندل جیرفت در استان کرمان با استفاده از روش ارزش گذاری مشروط و بکارگیری دو الگوی استخراج داده ها شامل دوگانه دو بعدی و دوگانه یک ونیم بعدی در سال ۱۳۹۲ تعیین شد. برای دست یابی به این هدف، داده­های مورد نیاز از راه تکمیل پرسش نامه و مصاحبه حضوری با ۱۱۵ بازدیدکننده از منطقه یاد شده براساس روش نمونه­گیری تصادفی گرد­آوری شد. در مقایسه دو رهیافت استفاده شده، از آن جایی که در رهیافت دوگانه یک و نیم بعدی تعداد متغیرهای توضیحی معنی­دار شده بیش تر است و هم چنین، قدرمطلق لگاریتم راست نمایی و بیش ترین راست نمایی در این فرمت، بیش تر از رهیافت دوگانه دو بعدی است، این رهیافت به عنوان رهیافت مناسب انتخاب شده است. هم چنین، متوسط تمایل به پرداخت با استفاده از فرمت دوگانه یک ونیم بعدی ۴۵۰۰ ریال برای هر بازدید، برآورد شد. لذا استفاده از رهیافت دوگانه یک ونیم بعدی در مطالعات، می­تواند کمترین انحراف را از تمایل به پرداخت واقعی داشته باشد.

کلمات کلیدی:
روش ارزش گذاری مشروط, ارزش تفرجی, فرمت دوگانه دو بعدی, فرمت دوگانه یک ونیم بعدی, تپه کنار صندل

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1908749/