بررسی تحولات فازی نانو ذرات فریت کبالت تهیه شده به روش فعال سازی مکانیکی محدود و عملیات حرارتی در مقایسه با روش سنتی متالورژی پودر

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: فصلنامه مواد نوین، دوره: 4، شماره: 14
  • کد COI اختصاصی: JR_JNMMI-4-14_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 43
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راضیه ثانی

استادیار گروه مهندسی مواد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، شیراز، ایران.

علی بیت اللهی

استاد دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه علم وصنعت ایران، تهران، ایران.

چکیده

در این پژوهش، تحولات فازی نانو ذرات فریت کبالت تهیه شده به روش فعال سازی مکانیکی محدود و عملیات حرارتی، در مقایسه با روش سنتی متالورژی پودر (روش مخلوط اکسیدها)، بررسی گردید. مواد اولیه پودرهای هماتیت و کبالت فلزی بودند که با نسبت مولی یک به یک مخلوط شدند و در هر دو روش ذکر شده، مورد استفاده قرار گرفتند. فعال سازی مکانیکی بر روی مخلوط پودری به­وسیله آسیای پر انرژی Spex ۸۰۰۰ به مدت ۱ ساعت صورت پذیرفت. نمونه­های تهیه شده، به­وسیله آنالیز اشعهX  و آزمایشVSM ، مورد بررسی قرار گرفتند. بررسی تحولات فازی نمونه­های تهیه شده از روش مخلوط اکسیدها و نمونه­های تهیه شده از روش آلیاژسازی مکانیکی که هر دو در دماهای یکسان عملیات حرارتی شده­اند، بیانگر این نکته بود که تشکیل فاز فریت کبالت برای نمونه­های کار مکانیکی شده از دماهای پایین­تر و با منحنی­­های پراش قوی­تر شروع شده است. هم­چنین، افزایش دما، سبب تکمیل تشکیل فاز فریت کبالت گردیده است. بررسی خواص مغناطیسی نمونه­های تهیه شده از هر دو روش که در دمای oC۸۵۰ عملیات حرارتی شده­اند، افزایش خواص مغناطیسی برای نمونه کار مکانیکی شده نسبت به نمونه­ی تهیه شده به روش سنتی متالورژی پودر را نشان داد.

کلیدواژه ها

فعال سازی مکانیکی, فریت کبالت, مخلوط اکسیدها, تحولات فازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.