بررسی دگرگونی های فازی در فولاد زنگ نزن مارتنزیتی ۴۲۲AISI در حالت سرد کردن پیوسته

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه مواد نوین، دوره: 6، شماره: 22
  • کد COI اختصاصی: JR_JNMMI-6-22_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 67
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعیده قنبری

مرکز تحقیقات مواد پیشرفته، دانشکده مهندسی مواد، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد.

کامران امینی

دانشیار، دانشکده مهندسی مکانیک، واحد تیران، دانشگاه آزاد اسلامی، تیران، اصفهان، ایران.

علی شفیعی

دانشیار، گروه مهندسی مواد، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران.

محمد علی سلطانی

کارشناس ارشد فولاد آلیاژی اصفهان،اصفهان،ایران.

چکیده

در این پژوهش با استفاده از دستگاه دیلاتومتری، رفتار فولاد زنگ نزن مارتنزیتی ۴۲۲ AISI در حین سرد کردن پیوسته مورد مطالعه قرار گرفت و دیاگرام CCT این فولاد بدست آمد.. برای این منظور نمونه های استاندارد آزمون دیلاتومتری منطبق بر الزامات استاندارد SEP ۱۶۸۱ به صورت استوانه­هایی به قطرmm ۴ و طول mm ۱۰ تهیه گردید. در آزمون دیلاتومتری گرمایش نمونه ها تحت اتمسفر خلا، انجام گرفت. نتایج بیانگر این است که پس از رسیدن به دمای آستنیته °C۱۰۴۰ و نگهداری در این دما به مدت ۱۵ دقیقه، مدت زمان های سرد کردن ۵، ۱۵، ۳۰ دقیقه ۱، ۳، ۶، ۱۲، ۱۸ساعت فاز مارتنزیت در محدوده دمایی C°۲۳۸-۳۰۰ تشکیل شد. با سرد کردن در مدت زمان های ۲۴، ۳۶ و ۴۸ ساعت فاز پرلیت تشکیل شد. محدوده دمایی آغاز استحاله پرلیتی C°۴۷۲-۶۲۱ و محدوده دمایی پایان این استحاله C°۳۶۷-۵۰۴ است. دمای آغاز استحاله مارتنزیتی برای این نمونه ها C°۳۰۰-۳۱۰ است. در مدت زمان سرد کردن ۳۶ ساعت فاز بینیت در محدوده دمایی     C°۴۰۲-۴۵۱ تشکیل شد. نتایج آزمون سختی پذیری نشان از بالا بودن سختی پذیری در این فولاد بوده و منحنی جامینی به صورت خط راست بوده است.

کلیدواژه ها

استحاله فازی, دیلاتومتری, فولاد ۴۲۲ AISI, نمودار سرد کردن پیوسته

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.