بررسی اثر زمان آسیاکاری و دمای تف جوشی بر ریزساختار و خواص مکانیکی کامپوزیت Al/SiC تولید شده به روش متالورژی پودر

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه مواد نوین، دوره: 6، شماره: 22
  • کد COI اختصاصی: JR_JNMMI-6-22_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 52
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نفیسه طلاوری

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته شناسایی و انتخاب مواد، دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشکده مهندسی، گروه مهندسی مواد.

خلیل الله قیصری

استادیار، دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشکده مهندسی، گروه مهندسی مواد.

محسن ریحانیان محسن ریحانیان

دانشیار، دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشکده مهندسی، گروه مهندسی مواد.

چکیده

امروزه کامپوزیت های زمینه فلزی به خاطر خواص مکانیکی و مقاومت به سایش مناسب، توجه زیادی را به خود معطوف کرده است. در این تحقیق، تاثیر زمان آسیاکاری و دمای تف جوشی بر ریزساختار و خواص مکانیکی کامپوزیت زمینه آلومینیومی تقویت شده با ذرات SiC مورد بررسی قرار گرفت. پودرهای آلومینیوم و کاربید سیلیسیوم، در زمان­های متفاوت ۵/۰، ۱ ، ۲ ، ۴ و ۸ ساعت، تحت اتمسفر گاز آرگون با نسبت­ حجمی ۲۰ درصد فاز تقویت کننده در آسیای گلوله­ای سیاره­ای، آسیاکاری شدند. سپس مخلوط به دست آمده در فشار ۵۰۰ مگاپاسکال در دمای محیط به صورت سرد فشرده و به شکل­های قرص و استوانه تولید شد. با بررسی خواص ریزساختاری نمونه ها، زمان بهینه آسیاکاری تعیین شد. پس از تعیین زمان مناسب آسیاکاری، نمونه ها در کپسول­های کوچکی محبوس و به مدت ۱ ساعت در دماهای ۴۰۰، ۴۵۰، ۵۰۰، ۵۵۰ و ۶۰۰ درجه سانتی­گراد تف جوشی شدند. به منظور بررسی مورفولوژی و توزیع ذرات تقویت کننده در زمینه، از میکروسکوپ الکترونی روبشی و برای بررسی خواص مکانیکی و تریبولوژیکی کامپوزیت ها از آزمون­ سختی­سنجی و سایش استفاده شد. نتایج نشان داد که زمان بهینه برای آسیاکاری ۸ ساعت و دمای بهینه تف­جوشی  ۰C۶۰۰ است. همچنین نتایج نشان داد که با افزایش دمای تف جوشی، سختی، چگالی و مقاومت به سایش افزایش می­یابد

کلیدواژه ها

آسیاکاری مکانیکی, زمان آسیاکاری, دمای تف جوشی, مقاومت سایشی, کامپوزیت Al/SiC

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.