مقایسه خواص مکانیکی آلومینیوم خالص تجاری با کامپوزیت هیبریدی Al-۱% Vol Mg-۱% Vol SiC پس از فرآیند اتصال نوردی تجمعی (ARB)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه مواد نوین، دوره: 5، شماره: 18
  • کد COI اختصاصی: JR_JNMMI-5-18_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 66
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهلا ترابی

کارشناسی ارشد شکل دهی فلزات دانشکده مهندسی مواد دانشگاه شیراز

حبیب دانش منش

دانشیار دانشکده مهندسی مواد دانشگاه شیراز

محمد محسن مشکسار

استاد دانشکده مهندسی مواد دانشگاه شیراز

چکیده

فرآیند اتصال نوردی تجمعی به عنوان یک روش تغییر شکل شدید برای تولید ورق­های کامپوزیتی با ریزساختار فوق ریزدانه مورد استفاده قرار گرفته است.  این روش دارای دو مرحله اصلی شامل اضافه کردن ذرات بین ورق­ها و توزیع ذرات در زمینه و تولید ریزساختاری فوق ریز دانه بوسیله تکرار مراحل فرآیند، می­باشد در این پژوهش از فرآیند ARB به منظور تولید کامپوزیت­­های هیبریدی Mg-SiC-Al استفاده شده است. در این راستا در مرحله اول کامپوزیت SiC  Al-۱% Vol Mg-۱% Vol توسط فرآیند اتصال نورد تجمعی ساخته شد. هم­چنین فرآیند  ARBبر آلومینیوم خالص۱۰۵۰ جهت مقایسه با کامپوزیت­ تولیدی اعمال شد. خواص مکانیکی کامپوزیت­های تولیدی و نیز آلومینیوم خالص تولیدشده توسط فرآیند ARB توسط آزمون کشش و ریز سختی سنجی، مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که آلومینیوم خالص استحکام کششی نهایی آلومینیوم ARB شده و کامپوزیتAl-Mg-SiC  تولیدشده با افزایش تعداد پاس فرآیندARB  افزایش می­یابد. اگرچه انعطاف پذیری کامپوزیت­ تولید شده و آلومینیوم خالص پس از اعمال مرحله اول فرایند ARB به شدت کاهش یافته و سپس با افزایش  مراحل فرایند ARB به میزان جزئی افزایش می­یابد.

کلیدواژه ها

فرآیند اتصال نوردی تجمعی, ریزساختار فوق ریزدانه, کامپوزیت های هیبریدی, خواص مکانیکی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.