تاثیر مقدار آلومینیم مخلوط سمانتاسیون پودری روی ساختار و اکسیداسیون سیکلی پوشش های آلومینایدی اصلاح شده با زیرکونیم

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه مواد نوین، دوره: 6، شماره: 23
  • کد COI اختصاصی: JR_JNMMI-6-23_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 54
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایمان خاکپور

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه تهران، پردیس دانشکده های فنی، دانشکده مهندسی متالورژی و مواد

رضا سلطانی

استادیار ، دانشگاه تهران، پردیس دانشکده های فنی، دانشکده مهندسی متالورژی و مواد

محمود حیدرزاده سهی

استاد ، دانشگاه تهران، پردیس دانشکده های فنی، دانشکده مهندسی متالورژی و مواد

چکیده

مکانیزم اصلی تخریب پوشش های سد حرارتی, پوسته شدن۴  پوشش میانی۵  است. پوشش میانی نقش حفاظت در برابر اکسیداسیون، خوردگی داغ و افزایش چسبندگی پوشش سد حرارتی را دارد. به کارگیری یک پوشش میانی مناسب, راهکاری مفید برای کاهش پدیده پوسته شدن و افزایش عمر مفید پوشش های پره توربین است. بهبود عملکرد پوشش های پره توربین با استفاده از بکارگیری پوشش های آلومینایدی اصلاح شده به وسیله افزودن عناصر فعال به پوشش, یکی از موضوعاتی است که در سال های اخیر مورد توجه بسیاری از صنایع نیروگاهی و سازندگان موتورهای جت قرار گرفته است. در این پژوهش, پوشش آلومینایدی اصلاح شده به وسیله زیرکونیم به روش سمانتاسیون پودری روی سوپرآلیاژ پایه نیکلی IN-۷۳۸ ایجاد شده و تاثیر مقدار آلومینیم موجود در منبع تامین کننده آن بر مقاومت به اکسیداسیون سیکلی، ریزساختار, ترکیب شیمیایی و فازی این پوشش ها مورد مطالعه قرار گرفته است. در فرایند پوشش دهی از ZrOCl۲.۸H۲O به عنوان فعال کننده و از Al۲O۳ به عنوان ماده پرکننده خنثی استفاده شده است.        اکسیداسیون سیکلی در دمای  ºC۱۱۰۰  انجام پذیرفت که هر سیکل شامل یک ساعت نگه داری نمونه در دمای بالا و سپس خنک شدن به مدت ۱۰ دقیقه در دمای محیط بوده است. نتایج حاصله نشان می دهد که پوشش های ایجاد شده در حضور منبع با غلظت بالای آلومینیم، مقاومت به اکسیداسیون بهتری در دماهای بالا دارد.

کلیدواژه ها

اکسیداسیون سیکلی, پوشش میانی, پوشش آلومینایدی اصلاح شده, سمانتاسیون پودری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.