تاثیر قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران در گروه های محور مقاومت در منطقه خاورمیانه ؛ مطالعه موردی حشد الشعبی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه تخصصی علوم سیاسی، دوره: 18، شماره: 58
  • کد COI اختصاصی: JR_PSQK-18-58_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 74
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کریم عباسی

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تاکستان، تاکستان، ایران

صمد قائم پناه

استاد یار علوم سیاسی، واحد تاکستان، دانشگاه آزاد اسلامی، تاکستان، ایران

حسن شمسینی غیاثوند

استاد یار علوم سیاسی، واحد تاکستان، دانشگاه آزاد اسلامی، تاکستان، ایران

اسدالله اطهری

استادیار گروه علوم سیاسی ، دانشگاه آزاد واحد تاکستان، قزوین ، ایران

چکیده

کشورهای مختلف به منظور تاثیر گذاری در عرصه بین المللی، از اهرم های مختلف نظامی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی استفاده می کنند. در این عرصه جمهوری اسلامی ایران با توجه به ویژگی های انقلاب سال ۱۳۵۷ ، با استفاده از اهرم فرهنگی با حمایت از جذب و سازماندهی گروه های اسلامی شرایط اعمال نفوذ در کشورهای منطقه ای همچون لبنان، سوریه، عراق و... را در چارچوب منافع مردم، منطقه و جهان اسلام مهیا ساخته است.این مقاله با هدف بررسی قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران در گروه های اسلامی منطقه ای بویژه حشد الشعبی تدوین شده است. در این پژوهش به این سوال پاسخ داده خواهد شد؛ تاثیر قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران در گرو های اسلامی منطقه خاورمیانه با مطالعه موردی حشد الشعبی چیست؟ فرضیه پژوهش بر این مبنا قرار گرفته است که مولفه های قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران همچون فرهنگ، عقاید مذهبی و سیاست های داخلی و خارجی در ایجاد و تقویت گروه های اسلامی منطقه تاثیر گذار بوده است. نتایج به دست آمده از تحقیق اشاره شده نشان می دهد جمهوری اسلامی ایران از گروه های محور مقاومت در منطقه بویژه حشد الشعبی باعث شده گروه های فوق از حالت بالقوه به بالفعل تبدیل گردند و در تامین امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران بویژه در مبارزه با تررویسم، قاچاق مواد مخدر، قاچاق انسان و... کمک نمایند. روشی که در این مقاله انتخاب شده توصیفی، تحلیلی بوده و روش گرد آوری مطالب نیز از طریق کتابخانه ای می باشد.

کلیدواژه ها

قدرت نرم, گروه های اسلامی, محور مقاومت, حشدالشعبی, قدرت منطقه ای

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.