ارائه مدل گسترش عملکرد کیفیت در المپیاد ورزشی درون مدرسه ای وزارت آموزش و پرورش و مقایسه آن با اعتیاد موبایلی و اینترنتی در دانش آموزان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله رهیافتی نو در مدیریت آموزشی، دوره: 13، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_JEDU-13-5_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 55
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوذر زارع

دانش آموخته دکتری مدیریت ورزش ، دانشگاه فرهنگیان، شیراز، ایران

مهرزاد حمیدی

دانشیار رشته مدیریت ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

ولی نوذری

گروه تربیت بدنی، واحد ارسنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، ارسنجان، ایران

طاهره کریمی جشنی

دانشگاه فرهنگیان، واحد سلمان فارسی، شیراز، ایران

چکیده

مقدمه و هدف: هدف از انجام این تحقیق ارائه­ی مدل گسترش عملکرد کیفیت در المپیاد ورزشی درون مدرسه­ای وزارت آموزش و پرورش و مقایسه آن با اعتیاد موبایلی و اینترنتی در دانش­آموزان بود. روش شناسی پژوهش: روش انجام این تحقیق از نوع آمیخته بود. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه دانش­آموزان شرکت­کننده در المپیاد ورزشی، مدیران مدارس مجری، معلمان تربیت­بدنی و مدیران کل استان­ها، معاونین تربیت­بدنی و سلامت استان­ها تشکیل دادند. در این تحقیق ۳۵ مصاحبه به­صورت حضوری تا رسیدن به اشباع نظری انجام شد. در بخش کمی تعداد ۴۲۰ نفر به­عنوان نمونه تحقیق مشخص شدند و با استفاده از پرسش­نامه استاندارد سروکوال پاراسورامان و همکاران (۱۹۸۸) مورد بررسی قرار گرفتند. برای تجزیه و تحلیل داده­ها از نرم افرارهای اکسل ۲۰۱۰  و اس پی اس اس نسخه ۱۹ هم­چنین برای ارائه مدل از نرم افزار گسترش عملکرد کیفیت ۲۰۰۰ استفاده گردید. یافته ­ها: مهم­ترین نیازهایی که از مرحله مصاحبه و تجزیه و تحلیل پرسش­نامه سروکوال به­دست آمده بودند طبق نظر گروه کانونی به­عنوان صدای مشتریان به خانه کیفیت راه یافتند و در ادامه ۳ ماتریس گسترش عملکرد کیفیت، طبق پروتکل سازگار شده برای سازمان­های خدماتی طراحی شدند. در نهایت با استفاده از مدل گسترش عملکرد کیفیت مشتریان نظرات خود را بیان کردند و نیازهای افزایش انگیزه شرکت­کنندگان و مجریان، مختار بودن مدرسه در تعیین محتوا و شیوه برگزاری و تجهیزات و امکانات ایمن و استاندارد مهم­ترین نیازهای المپیاد ورزشی درون مدرسه­ای از دید مشتریان بودند هم­چنین در گویه­ها و نیازهای تبلیغات و اطلاع رسانی موثر، افزایش انگیزه شرکت­کنندگان و مجریان، مختار بودن در تعیین محتوا و شیوه برگزاری و رقابت­های با هیجان و پرجاذبه، رقیب المپیاد ورزشی درون مدرسه­ای یعنی اعتیاد موبایلی و اینترنتی در تامین این نیازهای دانش­آموزان بهتر عمل کرده و موفق­تر بودند. بحث و نتیجه­ گیری: سازمان آموزش و پرورش و مسئولین باید با اقدامات به موقع، در نیازهایی که از رقیب المپیاد ورزشی درون مدرسه ای عقب تر هستند راهکارهایی ارائه کنند و چاره اندیشی کنند.

کلیدواژه ها

المپیاد ورزشی, اعتیاد موبایلی, اعتیاد اینترنتی, مدارس, مدل سروکوال

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.