تدوین معادله افتراقی عوامل آموزشگاهی موثر بر عملکرد در آزمون تیمز ۲۰۱۹ پایه چهارم در دانش آموزان با عملکرد بالا و پایین
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: مجله رهیافتی نو در مدیریت آموزشی، دوره: 13، شماره: 6
- کد COI اختصاصی: JR_JEDU-13-6_010
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 100
نویسندگان
دانشجوی دکتری روانشناسی تربیتی، گروه روانشناسی، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران
استادیار گروه روانشناسی، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران
استادیار گروه روانشناسی، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران
استادیار گروه روانشناسی، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران
دانشیار گروه روانشناسی، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران
چکیده
مقدمه و هدف: آزمونهای بینالمللی تیمز که شامل آزمون ریاضی و علوم میشود، با هدف بهبود عملکرد نظام آموزشی کشورها هر چهار سال یک بار برگزار می شود، که نتایج آن متاثر از عوامل مختلفی است. هدف از انجام این پژوهش تدوین معادله افتراقی دانش آموزان موفق از غیر موفق بر اساس مولفههای آموزشگاهی در آزمون تیمز ۲۰۱۹ است. روششناسی پژوهش: روش انجام این پژوهش از نوع همبستگی در قالب معادله افتراقی است. جامعه آماری کل مدارس شرکت کننده در آزمون تیمز ۲۰۱۹ است. نمونه آماری دانشآموزان کلاس چهارم ایرانی شرکتکننده در این آزمون است. روش نمونهگیری همان روش نمونهگیری خوشهای دو مرحله ای طبقهبندی شده منظم بوده که در آزمون تیمز ۲۰۱۹ اجرا شده است. ابزار جمعآوری اطلاعات در این پژوهش، سوالات آزمون بینالمللی تیمز ۲۰۱۹ پرسشنامههای خانواده، دانشآموز، مدیر و آموزگار میباشد که توسط انجمن بین المللی ارزشیابی پیشرفت تحصیلی (IEA) در سال ۲۰۱۹ انتشار یافته است. این آزمون به دلیل این که آزمون استاندارد جهانی است روایی آن تایید شده و برای محاسبه پایایی آن نیز از روش الفای کرونباخ بر روی حدود ۳۰ نفر از افراد جامعه آماری مورد مطالعه برآورد شد و ضریب ۸۵/۰ به دست آمد که نشان از پایایی آن دارد. برای تجزیه و تحلیل دادهها از روش تحلیل افتراقی استفاده شد. یافته ها: یافتههای این پژوهش نشان داد که خصوصیات مدرسه با ضریب تفکیکی ۷۱۱/۰، درباره معلم بودن با ضریب تفکیکی ۲۵۵/۰، تاکیدات مدرسه بر موفقیت علمی با ضریب تفکیکی ۲۴۷/۰، جو مدرسه با ضریب تفکیکی ۲۲۷/۰، آمادگی برای مدرسه با ضریب تفکیکی ۲۲۶/۰، ارزیابی ریاضی با ضریب تفکیکی ۱۹۹/۰، درباره تدریس با ضریب تفکیکی ۱۸۰/۰، تاکیدات مدرسه بر موفقیت تحصیلی با ضریب تفکیکی ۱۵۲/۰، موضوعات تدریس ریاضی با ضریب تفکیکی ۱۴۷/۰ و تجربه و تحصیلات مدیر با ضریب تفکیکی ۱۴۵/۰ بیشترین تاثیر را در تفکیک گروه دانشآموزان موفق از دانشآموزان ناموفق بر اساس مولفههای آموزشگاهی دارند. بحث و نتیجه گیری: نتایج تحلیل دادهها نشان داد که معادله تحلیل افتراقی قادر به تفکیک دانشآموزان موفق از دانشآموزان ناموفق براساس مولفههای آموزشگاهی می باشد.کلیدواژه ها
آزمون تیمز ۲۰۱۹, آزمون ریاضی, آزمون علوم, عوامل آموزشگاهی, عملکرد تحصیلیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.