معرفی روش ساده و آسان برای استخراج DNA ژنومی در قارچ های رشته ای

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله تحقیقات بیماری های گیاهی، دوره: 4، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_RPPM-4-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 80
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید غفوری هرات

دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه بیماری شناسی گیاهی، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران.

طاهره بصیر نیا

استادیار، گروه بیماری شناسی گیاهی، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران.

سید محمد رضا موسوی

استادیار، گروه بیماری شناسی گیاهی، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران.

چکیده

امروزه روش­های مولکولی لازمه انجام بسیاری از تحقیقات می باشد. اساس کار اکثر این آزمایشات و تحقیقات مولکولی بر پایه استخراج DNA می باشد، از این رو انتخاب و کشف روش جدیدی که در عین نتیجه بخش بودن، کم هزینه، ساده، کم خطر و سریع نیز باشد بسیار حائز اهمیت است. تکنیک های معمولی که در بخش کشاورزی جهت استخراج DNA قارچ­های رشته­ای مورد استفاده قرار می گیرد شامل C-TAB، فنل کلروفرم و کیت­های آزمایشگاهی استخراج DNA می باشد که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند، در این مقاله روشی جهت استخراج DNA از قارچ های رشته ای پادزیست، گندرو و بیماری زای گیاهی معرفی می گردد که تلفیقی از روش­های مذکور به منظور تسهیل و عدم استفاده از ازت مایع و فنل جهت استخراج DNA می باشد که در مورد مخمرها نیز استفاده می شود. این روش، روش خرد کردن با گریندر نام دارد که ایمن­تر، کم هزینه­تر و سریع­تر بوده و DNA حاصله از درجه خلوص نسبتا بالایی برخوردار است. خلوص و کیفیتDNA استخراج شده توسط این روش به کمک اسپکتروفتومتر بررسی گردید و به کمک آغازگر­های اختصاصی و PCR، ناحیه ی ITS از DNA ریبوزومی و ژن β-tubulin در DNA استخراج شده، تکثیر گردید. با توجه به نتایج به دست آمده از اسپکتروفتومتر و کیفیت باند­های حاصل از محصول PCR در ژل آگاروز، می توان این روش را به­عنوان یک روش عملی و مناسب جهت استخراج DNA قارچ های رشته ای بکار برد.

کلیدواژه ها

گریندر, قارچ های رشته ای, C-TAB, PCR, استخراج DNA, ITS

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.