نقش مدیریت نوین دهیار در توسعه کشاورزی وروستایی مطالعه موردی دهستان حسن آباد درشهرستان اسلام آباد غرب

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی توسعه پایدار کشاورزی ومحیط زیست سالم
  • کد COI اختصاصی: SADHE01_210
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 711
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرحناز نورایی

مربی گروه زیست شناسی دانشگاه پیام نور

بهمن شفیعی

مدرس دانشگاه پیام نور

سونیا سیفی

مربی گروه کشاورزی دانشگاه پیام

چکیده

با توجه به نقشی که نواحی روستایی در حیات اقتصادی و اجتماعی کشورها بهویژه در تولید محصولات کشاورزی و غذایی ایفا میکنند، از جایگاه و اهمیت ویژهای در توسعه ملی و سرزمینی برخوردارند و بدونسازماندهی و توسعه این مناطق، برنامههای توسعه با ناکامی مواجه خواهند شد. مدیریت جدید روستایی، بر ظرفیتهای جوامع محلی، با اداره دقیق مکان و بهره برداری از منابع آن متکی است. در مقطع کنونی با جهانیشدن ارتباطات و تمرکز سرمایهها، کارکرد دقیق توسعه روستایی و محلی، مبارزه در مقابل احساسات نومیدی و فردگرایی است. مجموعه مدیریت باید با ارائه راهکارهای مفید و ابتکار در عمل برای سازندگی سرزمین تلاشکندبنابراین در سال 1377 قانون تأسیس دهیاری خود کفا در روستاهای کشور به تصویب رسید و با الگوبرداری از مدیریت شهری که مشتمل بر دونهاد شورای شهر و شهرداری است، به وزارت کشور اجازه داده شد تا به منظور اداره امور روستاها و توسعه پایدار روستایی سازمانی بنام دهیاری با توجه به ویژگی های محل و با درخواست اهالی ، به صورت خودکفا باشخصیت حقوقی مستقل در روستاهای بالای بیست خانوار که بالغ بر 35 هزار روستا در کشور است، تأسیس نماید . و در این میان دهستان حسن آباد از توابع شهرستان اسلام آباد غرب که در طول 64 درجه 93 دقیقه 93 ثانیهو عرض 96 درجه و 01 دقیقه 6 ثانیه و در فاصله 01 کیلومتری شمالشرقی شهر اسلام آباد و 61 کیلومتری کرمانشاه قرار گرفته است. که در این مقالهکه از روش توصیفی استفاده شده است به نقش مدیریت نوین )دهیار( در دهستان مربوطه پرداخته می شود.

کلیدواژه ها

مدیریت نوین،دهیار،توسعه روستایی،دهستان حسن آباد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.