طراحی و اعتباربخشی الگوی آموزشی و پرورشی صبر بر اساس آموزه های اسلامی در دوره ابتدایی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوفصلنامه تفکر و کودک، دوره: 14، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_FABAK-14-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 90
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

گلستان صیاح کوکیانی

مربی گروه علوم تربیتی، دانشگاه پیام نور، واحد تازه شهر، ایران

محمد رضا سرمدی

استاد گروه علوم تربیتی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.

حمید ملکی

دانشیار گروه علوم تربیتی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

مهران فرج الهی

استاد گروه علوم تربیتی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

سید نورالدین محمودی

استادیار گروه فکرپروری برای کودکان و نوجوانان، پژوهشکده اخلاق و تربیت، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، تهران، ایران

طاهر محبوبی

استادیار گروه علوم تربیتی، دانشگاه پیام نور، بوکان، ایران

چکیده

هدف از پژوهش حاضر طراحی و اعتباربخشی الگوی آموزشی و پرورشی صبر بر اساس آموزه های اسلامی در دوره ابتدایی است. در این مطالعه از روش آمیخته (کیفی و کمی) استفاده شده است. در بخش کیفی از تحلیل اسنادی و روش دلفی و در بخش کمی از روش پیمایشی استفاده شد. جامعه آماری در بخش کیفی شامل کلیه اسناد و منابع مرتبط با صبر از جمله قرآن، نهج البلاغه و احادیث است. جامعه آماری در بخش کمی شامل متخصصان آموزه های اسلامی و برنامه درسی بودند، نمونه آماری تحقیق براساس فرمول کوکران ۳۸۴ نفر از متخصصان می باشند که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. برای تعیین اعتبار از راهبرد بازبینی مشارکت کنندگان و بازبینی متخصصان استفاده شده است. یافته های تحقیق نشان داد که ۴۵ شاخص حاصل از تحلیل محتوی با روش دلفی ۴۲ شاخص و در ۴ مولفه باقی ماندند. ۴ مولفه شامل؛ مولفه هدف ۲۱ شاخص، محتوی ۸ شاخص، روش۷ شاخص و ارزشیابی ۶ شاخص می باشد، نتایج حاکی از برازش خوب مدل دارد. براساس یافته های تحقیق می توان نتیجه گرفت که توجه به مولفه های شناسایی شده صبر براساس آموزه های اسلامی می تواند راهنمای عمل برنامه ریزان درسی و معلمان در آموزش و پرورش دانش آموزان دوره ابتدایی باشد.

کلیدواژه ها

صبر, طراحی الگو, دوره ابتدایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.