کاربرد روش سطح پاسخ در بهینه سازی ترکیب شیمیایی و سختی پوشش اکسید آلومینیمی ایجاد شده به روش پلاسمای الکترولیتی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه مواد نوین، دوره: 10، شماره: 36
  • کد COI اختصاصی: JR_JNMMI-10-36_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 67
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بابک قربانیان

دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران.

محمد تجلی

دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

سید محمد موسوی خوئی

دانشکده مهندسی معدن و متالورژی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران.

حسین توکلی

دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران.

چکیده

یکی از مهمترین روش های تولید مواد و پوشش های اکسیدی، اکسیداسیون به روش پلاسمای الکترولیتی (PEO) است. پوشش های ایجاد شده بر روی آلومینیم در روش PEO دارای دو آلتروپی α-Al۲O۳ و γ-Al۲O۳می باشند که پوشش های حاوی آلوتروپی α-Al۲O۳ دارای سختی و مقاومت به سایش بهتری هستند. بنابراین هدف اصلی تحقیق حاضر بهینه سازی آلوتروپی اکسید آلومینیم در جهت افزایش مقدار α-Al۲O۳ در پوشش ایجاد شده به روش PEO است. در تحقیق حاضر از آلومینیم ۱۰۵۰ به عنوان فلز پایه و از موادی چون هیدراکسید پتاسیم، پیروفسفات سدیم و آلومینات سدیم به عنوان موا تشکیل دهنده الکترولیت استفاده شده است. برای بهینه سازی داده ها از روش طراحی آزمایش RSM و به کمک نرم افزار Design Expert ۷ استفاده شد که مقدار هیدراکسید پتاسیم، پیروفسفات سدیم و آلومینات سدیم متغیر های مستقل تحقیق و سختی و نسبت بلندترین پیک آلوتروپی α-Al۲O۳ به بلندترین پیک آلوتروپی γ-Al۲O۳ متغیر وابسته تحقیق هستند. نتایج تحقیق حاضر نشان میدهد که ترکیب الکترولیت بهینه در جهت ایجاد بیشترین مقدار فاز α-Al۲O۳ دارای ۹/۲ گرم بر لیتر KOH، ۱۵/۱ گرم بر لیتر پیروفسفات سدیم و ۳۴/۰ گرم بر لیتر آلومینات سدیم است که نسبت شدت پیک α-Al۲O۳ (در آزمون XRD) بر پیک γ-Al۲O۳ در حالت بهینه ۶۲۲/۰ و مقدار سختی ۱۶۴۸ ویکرز می باشد.

کلیدواژه ها

اکسیداسیون به روش پلاسمای الکترولیتی, α-Al۲O۳؛ γ-Al۲O۳

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.