پیش بینی رشد پس از سانحه بر اساس سبک های مقابله با استرس در بیماران تحت همودیالیز

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه روانشناسی سلامت، دوره: 8، شماره: 32
  • کد COI اختصاصی: JR_HPJ-8-32_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 84
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا کیانی

گروه روانشناسی، دانشکده روانشناسی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج ایران

امین رفیعی پور

گروه روانشناسی، دانشکده روانشناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.

مریم مشایخ

گروه روانشناسی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی،کرج، ایران.

رامین تاجبخش

گروه طب داخلی، مرکز تحقیقات بیماری های غیر واگیر، دانشکده علوم پزشکی البرز، کرج، ایران.

جعفر پویا منش

گروه روان شناسی، واحد ابهر ، دانشگاه آزاد اسلامی، ابهر، ایران.

چکیده

مقدمه: درمان با همودیالیز اثرات گسترده و همه جانبه ای بر بیماران دارد. این پژوهش با هدف پیش بینی رشد پس از سانحه بر اساس سبک های مقابله ای انجام شد. روش: این پژوهش از نوع توصیفی همبستگی بود. به این منظور از بین کلیه بیماران مراجعه کننده به مراکز دیالیز شهر کرج در سال ۱۳۹۷ تعداد ۲۱۹ بیمار به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به پرسشنامه های راهبردهای مقابله ای و رشد پس از سانحه پاسخ دادند. داده ها با استفاده از شاخص​های توصیفی و تحلیل رگرسیون چندگانه توسط نرم افزار SPSS نسخه ۲۵ تجزیه وتحلیل شد. یافته ها: نتایج نشان داد که تنها راهبرد مسئله​مدار (۹۷/۵,t=۰۰۱/۰p< )، سهم معناداری در پیش​بینی رشد پس از سانحه دارد و راهبردهای هیجان​مدار و اجتنابی سهم معناداری در تبیین رشد پس از سانحه ندارند.ضریب استانداردشده ی بتا نشان می​دهد که راهبرد مسئله مدار ۴۴۶/۰ در پیش​بینی رشد پس از سانحه سهم داشته است. نتیجه گیری: بیمارانی که از سبک مقابله مسئله محور استفاده می کنند، کنترل بیشتری بر شرایط استرس زا داشته و به احتمال بالاتری به رشد پس از سانحه می رسند.

کلیدواژه ها

سبک مقابله, استرس, رشد پس از سانحه, نارسایی مزمن کلیه, همودیالیز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.