جداسازی و تعیین خصوصیت برخی ژن های افتراقی در واکنش تحمل به شوری درگیاه نعناع فلفلی با استفاده از تکنیک cDNA-AFLP

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی توسعه پایدار کشاورزی ومحیط زیست سالم
  • کد COI اختصاصی: SADHE01_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1050
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیده قجر

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و من

حسن سلطانلو

استادیار گروه علوم اصلاح نبات و بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشگاه علوم کش

سیده ساناز رمضانپور

دانشیار گروه علوم اصلاح نبات و بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشگاه علوم کشا

سارا خراسانی نژاد

استادیار گروه علوم باغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

شوری یکی از مهمترین عوامل محدود کننده در بیش از 33 درصد زمین های زراعی است. شناسایی ساز و کار های مولکولی که در پاسخ گیاهان به شوری دخیل است می تواند به بهبود منابع ژنتیکی در اصلاح گیاهان کمک نماید. نعناع فلفلییک گیاه دارویی و معطر است که میزان روغن های ضروری موجود در آن تحت تاثیر عوامل محیطی قرار می گیرد. تکنیک cDNA-AFLP برای شناسایی برخی ژن های افتراقی پاسخ دهنده به تنش شوری در این گیاه به کار گرفته شد. این130 میلی مول در لیتر ،100 ،30 ، آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار و سطوح 0 NaCl انجام پذیرفت. RNAاستخراج و رشته اول cDNA با استفاده از آنزیم رونوشت بردار معکوس ساخته شد و رشته دوم از روی رشته اول با استفاده از آنزیم DNA پلیمراز ساخته شد. cDNA دو رشته ای با آنزیم های برشی PstI و TaqI هضم شد. تکثیر اولیه قطعاتcDNA برش یافته صورت پذیرفت و تکثیر ثانویه با استفاده از آغازگرهای انتخابی با دو نوکلئوتید اضافی انجام شد. محصولاتPCR روی ژل پلی آکریل آمید 3% جداسازی و باندهای دارای بیان افتراقی از ژل بریده شده و DNA آن تحت همان شرایطتکثیر ثانویه تکثیر شد. DNA های تکثیر شده در باکتری E.coli و با استفاده از کیت کلون جت همسانه سازی و سپس توالی یابی شدند. توالی های حاصل با استفاده از BlastX مورد ارزیابی و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که ژن های جداسازی شده در سه گروه ژنی انتقال سیگنال، ژن های ساختاری و پروتئین های دفاعی گیاه طبقه بندی می شوند

کلیدواژه ها

نعناع فلفلی، تنش شوری، cDNA-AFLP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.