چگونه مشکل انگشت مکیدن ( شست مکیدن ) دانش آموز را برطرف کنم؟

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله سلامت روان در مدرسه، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JMHS-1-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 169
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم رستمی

۱-دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی درسی ۲-آموزگارکلاس چند پایه آموزش و پرورش شهرستان ایوان

کلثوم نرگسی

۱-دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی ۲-آموزگار کلاس چند پایه ،آموزش و پرورش شهرستان ایوان

طیبه رستمی

آموزگار پایه سوم ابتدایی،آموزش و پرورش شهرستان کرمانشاه

چکیده

کودکان، بخش بسیاری از ساعات روز را در مدرسه سپری می کنند. بنابراین، مدرسه می تواند در تربیت آنها نقش بسزایی داشته باشد. در این میان، عده ای از کودکان به راهنمایی و کمک معلم بیشتر از سایرین نیاز دارند و بنابراین معلم است که می تواند با فراهم کردن کمکهای لازم، با اشتیاق و علاقه، به این گروه کمک کند. هدف از انجام این آموزش پژوهی کمک به کاهش و رفع اختلال انگشت مکیدن محمدرضا دانش آموز پایه دوم دبستان شهید نورمحمدی روستای حاجی حاضر از توابع شهرستان ایوان می باشد. مکیدن انگشت یک اختلال عادتی ارضاکننده و واکنش روانی است که غالبا از دوران کودکی شروع می شود و در دوران ابتدایی و راهنمایی شدت می یابد. محمدرضا دانش آموز پایه دوم کلاس چندپایه در روستای حاجی حاضر بود که دچار اختلال انگشت مکیدن بود. به منظور جمع آوری اطلاعات از روش اسنادی و مطالعه منابع و روش های مشاهده و مصاحبه استفاده شد. در نهایت با توجه به اطلاعات گردآوری شده به منظور حل اختلال دانش آموز با کمک خانواده از روش های تقویت، مثبت، حمایت عاطفی و واگذاری مسئولیت، استفاده از سرگرمی چون نقاشی و بازی و پرت کردن حواس، جدول پیشرفت و .... استفاده شد. نتایج بعد از ارائه راه حل ها حاکی از آن بود که راه حل های ارائه شده از اعتبار کافی برخوردار بوده و اختلال محمدرضا به شدت کاهش یافته و در آستانه بهبودی است و همچنین پیشرفت تحصیلی نیز حاصل شده است.

کلیدواژه ها

اختلال رفتاری, انگشت مکیدن, تقویت مثبت, کلاس های چندپایه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.