ارزیابی برنامه ریزی جهت کاهش تروما، کاهش ضایعات اعصاب مرکزی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی یافته های نوین در علوم پزشکی و بهداشت با رویکرد ارتقای سلامت
- کد COI اختصاصی: MSHCONG05_024
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 249
نویسندگان
رشته کارشناس ژنتیک و دانشجوی پزشکی
چکیده
هدف از انجام این تحقیق ارزیابی برنامه ریزی جهت کاهش تروما، کاهش ضایعات اعصاب مرکزی می باشد. تحقیق مشاهده ای- توصیفی بوده و به صورت گزارش موارد انجام شده است. کلیه بیماران ترومای سر و ستون فقرات در سال ۱۴۰۲ که ضایعه مغزی یا نخاعی داشته اند و در بخش های جراحی عمومی ارتوپدی جراحی اعصاب و بخش مراقبت های ویژه بستری شده و تحت درمان در بیمارستان امام خمینی تهران قرار گرفته اند بررسی شدند. همچنین آن دسته از بیمارانی که آسیب جمجمه بدون ضایعه مغزی که منجر به ترمیم در اتاق عمل شده داشته اند نیز در مطالعه قرار گرفته اند. اطلاعات مربوط به هر بیمار در یک پرسشنامه ثبت شد که در این پرسشنامه سیر بیماری و درمان بیماران از زمان بستری تا زمان ترخیص پایش شد و به این ترتیب موفق شدیم حال عمومی بیماران، نوع آسیب، درمان های انجام شده و عوارض به جا مانده را پیگیری کنیم. همچنین اطلاعات مورد نیاز برای تهیه پرسشنامه برای بیماران بد حالی که به علت کاهش سطح هوشیاری قادر به همکاری نبودند توسط پرستاران محترم بخش ها و همراهان آن ها با تهیه رضایت نامه جمع آوری شد. اطلاعات به دست آمده در نرم افزار SPSS ثبت و توسط همین نرم افزار مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.نتایج تحقیق نشان می دهد که از میان ۱۸۲ بیمار ۷۸ بیمار ترومای خالص اعصاب و بقیه موارد ترومای متعدد داشتند. در کل ۵۸.۲ در صد از ضایعات دستگاه اعصاب مرکزی را ضایعات مغزی، ۲۸ درصد ضایعات نخاعی و ۱۳.۷ در صد را ضایعات اسکالپ تشکیل داده اند که در این میان آسیب مهره های گردن با شیوع ۱۵.۹ در صد و هماتوم ساب دورال با شیوع ۱۵.۳ در صد به ترتیب بیشترین فراوانی را داشته اند.در مجموع ۴۷.۱ در صد از کل تروماها را خونریزی ها (۲۴.۴%) و هماتوم های مغزی (۱۹.۷%) تشکیل می دهند.کلیدواژه ها
کاهش تروما، ضایعات اعصاب مرکزی، عصب مرکزیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.