بررسی پایداری سوسپانسیون های گرافیتی با استفاده از روش توربیدیمتری و ازیابی آن با سایر روش های رایج

  • سال انتشار: 1383
  • محل انتشار: پنجمین کنگره سرامیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICC05_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 67
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هودسا مجیدیان

پژوهشگاه صنایع رنگ ایران

علی صابری

دانشگاه علم و صنعت ایران

علیرضا میرحبیبی

پژوهشگاه صنایع رنگ ایران

فرهاد گلستانی فرد

دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

یک سوسپانسیون گرافیتی حاوی ذرات گرافیت می باشد که توسط یک افزودنی مناسب در محیط مایع کاملا پراکنده و معلق شده است. امروزه استفاده از سوسپانسیون های گرافیتی در صنایع مختلفی مانند روغنکارها، رنگ ها، جوهرها، دیرگدازها و.. متداول شده است. مشکل اصلی سوسپانسیون های گرافیتی توزیع غیر یکنواخت و عدم ترشوندگی ذرات ن در محیط مایع می باشد. این امر از خصوصیات فیزیکی و شیمیایی سطح درات گرافیتی نشات می گیرد. در این راستا روش های مختلفی جهت غلبه بر این مشکلات مطرح شده است که از جمله معمول ترین آنها می توان به پوشش دهی اکسیدی به دور ذرات گرافیت اشاره کرد نویسندگان این مقاله در راستای بهبود پایداری سوسپانسیون های گرافیتی از پوشش هیدروکسید آلومینیوم بر سطح ذرات گرافیت پولکی با انجام کار مکانیکی استفاده کرده اند. روش های متعددی برای تشخیص و اندازه گیری پایداری دوغاب ها توسط محققین بیان شده است. از جمله روش های معمول می توان به بررسی اندازه ذرات، سرعت تشکیل رسوب، ساختار رسوب و رئولوژی اشاره کرد. یکی از روش های بررسی سرعت تشکیل رسوبتوربیدیمتری می باشد. توربیدیمتری روشی فیزیکی و براساس پدیده عبور نور از محیط حاوی ذرات معلق می باشد. نور ورودی به واسطه حضور این ذرات که دارای ضریب شکستگی متفاوتی از محیط می باشند پخش می شود. هرچه نور ورودی بیشتر پخش شود سوسپانسیون پایدارتر است در مقاله حاضر جهت ارزیابی وضعیت پایداری پخش می شود هرچه نور ورودی بیشتر پخش شود سوسپانسیون پایدارتر است.در مقاله حاضر جهت ارزیابی وضعیت پایداری سوسپانسیون گرافیتی از روش توربیدیمتری استفاده شده است. و برای تایید و تطبیق این روش با سایر روش ها و تطبیق این روش با سایر روش ها، نتایج حاصل با نتایج سایر روش های اندازه گیری سرعت رسوب مقایسه گشته است. نتایج نشان می دهد که این روش به عنوان روشی سریع و آسان در ارزیابی وضعیت سوسپانسیون های گرافیتی می تواند مطرح باشد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.