جایگاه همکاریهای مرزی در تحقق آمایش سرزمین (نمونه موردی ایران و عراق)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش ملی آمایش سرزمین با تاکید بر دریا، بنادر و سواحل
  • کد COI اختصاصی: CLPEP01_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 67
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم تک روستا

دانشجو دکتری جغرافیای سیاسی دانشگاه خوارزمی

چکیده

همکاریهای مرزی سبب گرد هم آمدن جوامع دو طرف مرز میگردد و این عامل میتواند بهصورت بالقوه برای تبدیل نمودن آنها به جوامعی توسعه یافته یاری رساند. هدف از تحقیق بررسی عوامل موثر در رونق همکاری مرزی بین ایران و عراق و جایگاه آن در آمایش سرزمین میباشد. روش شناسی حاکم بر تحقیق حاضر بر اساس پارادایم تفسیری بوده و به دنبال شناخت مهمترین عوامل و متغیرهای موثر بر تداوم همکاریهای مرزی بین عراق و ایران است. بدین منظور مهمترین عوامل تاثیرگذار بر تداوم همکاریهای مرزی در ۶ بعد (سرزمینی، ژئوپلیتیکی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، اقتصادی و دفاعی - نظامی) انتخاب شدند. در نهایت میتوان گفت که بهمنظور بهبود وضعیت همکاری بین این دو منطقه ابتدا باید راهبردها و سیاستهایی متناسب با شرایط هر دو منطقه تدوین نمود تا بتوان در نهایت به پایداری در همکاریهای مرزی و بهبود وضعیت منطقه دست پیدا کرد.

کلیدواژه ها

همکاری مرزی، ایران، اقلیم کردستان عراق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.