رابطه سلامت سازمانی مدارس با بهره وری معلمان مقطع ابتدایی شهرستان بستان آباد

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنفرانس ملی روانشناسی، علوم تربیتی و اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: SEPP21_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 81
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کاظم شادمان پیرسلطان

کارشناسی ارشد مدیریت آموزش، گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران

سمیه سیدشکری

کارشناس ارشد مدیریت آموزشی، گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه آزاد کرج، البرز، ایران

مینا محمدی هرگلان

کارشناسی ارشد مدیریت آموزش، گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران

چکیده

هدف پژوهش حاضر، تعیین رابطه بین سلامت سازمانی با بهره وری معلمان مدارس ابتدایی در شهرستان بستان آباد می باشد. روشپژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی و از حیث هدف کاربردی است. در این مطالعه با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبیاز بین ۸۵۰ معلم ابتدایی با استفاده از جدول نمونه گیری مورگان به تعداد ۲۶۵ نفر انتخاب شد. ابزار گردآوری داده ها شاملپرسشنامه بهره وری نیروی انسانی هرسی و گلداسمیت( ۱۹۸۰ ) و پرسشنامه سلامت سازمانی هوی و همکاران( ۱۹۹۶ ) می باشد.برای تجزیه و تحلیل آماری داده ها پس از بررسی نرمال بودن، با استفاده از آزمون کلموگروف اسمیرنف، از نرم افزار SPSS و Amos استفاده شده است، در راستای تحلیل های استنباطی و آزمون فرضیات اصلی و فرعی تحقیق از همبستگی پیرسون، مدل سازی معادلات ساختاری و تحلیل رگرسیون استفاده شد. نتیجه تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که میانگین سلامت سازمانینیز بالاتر از حد متوسط بوده و نیز میانگین بهره وری معلمان مذکور هم بالاتر از سطح متوسط حاصل گشته و در حالت مطلوبیمی باشد. از طریق مدل سازی معادلات ساختاری فرضیه اصلی تحقیق مشخص گردید سلامت سازمانی تاثیر مثبت معناداری بربهره وری معلمان دارند و بنابراین قابلیت پیش بینی بهره وری را داشتند. همچنین با استفاده از رگرسیون چندگانه گام به گام تاثیرهریک از مولفه های سلامت سازمانی بر بهره وری معلمان بررسی شد.

کلیدواژه ها

سلامت سازمانی، بهره وری معلمان، مدارس ابتدایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.