تحلیل اقتصادی چک الکترونیکی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی یافته های پژوهشی در حقوق و علوم قضایی
  • کد COI اختصاصی: ISCLAW04_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 386
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا محمدرضایی

کارشناس ارشد حقوق اقتصادی، دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

چک سندی است که در زمینه های تجاری و غیرتجاری بسیار پرکاربرد می باشد. چک الکترونیکی صراحتا اولین بار در قانون جدید صدور چک مطرح شد که از جهت ماهیت و آثار مثل چک های کاغذی می باشد اما تفاوت هایی هم دارد. چک الکترونیکی، جکی است که صادر کننده تمام یا قسمتی از موجودی حساب خود را در بانک، به شخص دیگری انتقال می دهد و کل فرایند صدور، ثبت و تائید آن به شکل اینترنتی و به وسیله ی سامانه چکاد انجام می گیرد. حقوق و اقتصاد با هم تعامل دارند و این تعامل باعث شکل گیری تحلیل اقتصادی حقوق شده است. هر نظام اقتصادی زیرساخت های حقوقی دارد که ابزارهای اقتصادی در ایجاد و تغییر آن ها نقش دارد. حقوق و اقتصاد یکی از حوزه های مطالعاتی میان رشته ایست. تعامل دو رشته، مطالعات بین رشته ای را شکل می دهد. هدف از این پژوهش تحلیل اقتصادی چک الکترونیک، بررسی کارایی یا عدم کارایی آن و پاسخ به این پرسش است که آیا این نوع چک نسبت به چک های سنتی کارآمدتر است؟

کلیدواژه ها

چک سنتی، چک الکترونیکی، کارایی، تحلیل اقتصادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.