مروری بر روش امواج پلاسما در ازدیاد برداشت از مخازن نفتی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین همایش بین المللی نفت، گاز، پتروشیمی و HSE
  • کد COI اختصاصی: OGPH08_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 156
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روزبه الماس وندی

دانشجو کارشناسی مهندسی نفت، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه تهران

یاسین ریگی

دانشجو کارشناسی ارشد مهندسی نفت، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه تهران

بهنام صدایی سولا

دانشیار، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه تهران

چکیده

به طور معمول ضریب بازیافت نفت بسیار کم است، که چشم انداز زیادی را برای استفاده از آن باقی می گذارد روش های بازیافت نفت (EOR) برای افزایش ضریب بازیافت سرمایه بر هستند و تعدادی از آنها برای محیط زیست خطرناک هستند.روش امواج پلاسمایی به کمک فناوری پالس (PPT) با پلاسمای انتقال یافته با سیم الکتریکی انجام می شود. ابزار مولد پالس که در چاه اجرا میشود و در کنار سوراخ ها قرار می گیرد. استفاده از انرژی ذخیره شده در خازن های ژنراتور، یک قوس پلاسما ایجاد میشود که مقدار زیادی گرما از خود ساطع میکند و فشار برای کسری از ثانیه این به نوبه خود نوار وسیعی از امواج صوتی ضربه ای هیدرولیک ایجاد میکند که به اندازه کافی قدرتمند هستند تا سوراخ ها و آسیب های نزدیک به چاه را تمیز کنند. این امواج همچنان ادامه دارد طنین انداز در اعماق مخزن، تحریک مولکول های مایع و افزایش مخازن طبیعی رزونانس تا حدی که بتواند مولکول های هیدروکربنی بزرگتر را به مولکول های کوچکتر و همزمان بشکند و باعث کاهش کشش چسبندگی که منجر به افزایش تحرک هیدروکربن ها میشود. همچنین این امواج بر ویسکوزیته سیال مخزن نیز تاثیر میگذارد و با کاهش دادن آن تحرک پذیری نفت را افزایش می دهد.فناوری پلاسما پالس با موفقیت در چاه های تولید و همچنین تزریق استفاده شده است. این روش اغلب به عنوان یک روش اصلاحی برای افزایش بهره وری چاه که برای مدتی در حال تولید بوده است استفاده میشود.

کلیدواژه ها

ازدیاد برداشت، امواج پلاسما، درمان پلاسما پالس، کاهش ویسکوزیته

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.