مقایسه رفتار دیواربرشی فولادی با سیستم دوگانه قاب خمشی و مهاربند قطری

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی سازه، زلزله، ژئوتکنیک
  • کد COI اختصاصی: NCSEG02_356
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2323
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس حق اللهی

استادیار دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

علیرضا لاسمی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

چکیده

در سالهای اخیر در بسیاری از کشورها سیستم جدید دیگری به نام دیوار برشی فولادی نازک نیز به عنوان مکمل قاب خمشی در سیستم های دو گانه استفاده شده است. استفاده از این سیستم سازه ای در مقایسه با قابهای فولادی ممان گیر تا حدود 50 % صرفه جویی در مصرف فولاد را در سازه ساختمانها بهمراهداشته است .این سیستم جدید به دلیل سرعت اجرا و صرفه اقتصادی با استقبال خوبی رو به رو شده است ولی در کشور ما به دلیل عدم شناخت و آگاهی ونیز عدم توجه کافی در آیین نامه های کشور نسبت به سایر کشورها کمتر مورد استفاده قرار می گیرد. این سیستم در دو نمونه از شدیدترین زلزله های رخ داده در دنیا عملکرد بسیار مطلوبی داشته و این سیستم دارای مزایا و برتری های بسیار زیادی نسبت به سایر سیستم های مقاوم جانبی دیگر می باشد. در این مقاله با استفاده از مدلهای متعدد دیوارهای برشی فولادی که در نرم افزارAbaqus ساخته و تحلیل شده ، مقایسه ای بین رفتار لرزه ای سیستم دیوارهای برشی فولادی و سیستم قابهای خمشی و مهاربندی انجام شده است.بدین منظور ابتدا با استفاده از دو مدل معتبر آزمایشگاهی،مدلسازی صورت گرفته در نرم افزارAbaqus صحت سنجی شده که حاکی از برازش بسیار خوب نتایج حاصل از نرم افزار و نتایج به دست آمده از آزمایش است.سپس با استفاده از روش اجزا محدود چهار مدل تحلیلی 12،8،5 و 18طبقه در نرم افزارAbaqus ارائه شده و به کمک آنها رفتار غیرخطی تاریخچه زمانی تحت بار چرخه ای ارائه گردیده است.

کلیدواژه ها

دیوار برشی فولادی، روش اجزاء محدود، شکل پذیری، منحنی هیسترزیس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.