بررسی اثر کربن در سنتز و سینتر کامپوزیت آلومینا-کاربید تنگستن

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره سرامیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICC11_076
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 66
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر چهارراهی

دانشجوی کارشناسی ارشد – نانو کامپوزیت ، پژوهشگاه مواد و انرژی

لیلا نیکزاد

استادیار- کامپوزیت و سرامیک- پژوهشگاه مواد و انرژی

محمدرضا رحیمی پور

استاد- کامپوزیت و پوشش- پژوهشگاه مواد و انرژی

منصور رضوی

استادیار- نانو کامپوزیت- پژوهشگاه مواد و انرژی

محمد ذاکری

استادیار- نانو کامپوزیت- پژوهشگاه مواد و انرژی

چکیده

کامپوزیت آلومینا-کاربید تنگستن به دلیل خواص مطلوب، از مواد سرامیکی پرکاربرد مهندسی است. هدف اصلی این پژوهش رسیدن به قطعه بالک کامپوزیت آلومینا-کاربید تنگستن از مواد اولیه ارزان و صنعتی اکسید تنگستن، آلومینیوم و کربن از طریق واکنش آلومینوترمی اکسید تنگستن با آلومینیوم و کربن (WO۳+۲Al+C Al۲O۳+WC) است. در ابتدا پودر اکسید تنگستن، آلومینیوم و کربن با نسبتهای استوکیومتری و نسبت دو برابر استوکیومتری (WO۳/۲Al/C)) و ((WO۳/۲Al/۲C) در زمان ۲ ساعت با آسیاب مخلوط شد. برای سینتر این کامپوزیتها از روش سینتر جرقه پلاسما استفاده شد. نمونه ها با سرعت جریاندهی ۵۰ oC/min تا دمای ۱۳۵۰oC گرم شدند. زمان نگهداری نمونه ها در دمای بیشینه ۵ دقیقه و فشار اعمالی ۳۰MPa بود. نمونه های سینتر شده با این روش مطلوب نبودند، درنتیجه در ادامه پودرهای اکسید تنگستن و آلومینیوم با آسیاب پرانرژی در زمان ۳ ساعت آسیاکاری شد. واکنش مکانوشیمیایی اکسید تنگستن و آلومینیوم از طریق سازوکار احتراقی و درجا انجام و پودر تنگستن و آلومینا تشکیل شد. سپس پودر تنگستن و آلومینای حاصله با کربن با نسبت استوکیومتری و نسبت دو برابر شرایط استوکیومتری در زمان ۰/۵ ساعت با آسیاب پرانرژی مخلوط شد. علت افزودن کربن با نسبت دو برابر، تکمیل فاز کاربید تنگستن و ممانعت از تشکیل فازهای ثانویه ناشی از کمبود کربن بود. در نتیجه با آسیاکاری و نسبت دوبرابر شرایط استوکیومتری، کامپوزیت آلومینا-کاربید تنگستن با روش SPS سینتر شد. به منظور شناسایی فازها از آنالیز پراش اشعه ایکس استفاده شد.

کلیدواژه ها

کامپوزیت، آلومینا، کاربید تنگستن، آسیاکاری، sps

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.