اثر لایه میانی بر سنتز لایه متخلخل باریم تیتانات لایه نشانی شده به روش سل-ژل لایه نشانی چرخشی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره سرامیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICC11_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 77
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی رضا رمضانی

کارشناسی، مهندسی متالورژی و مواد ، دانشگاه تهران

حسین عبدی زاده

استاد، سرامیک و متالورژی استخراجی، دانشگاه تهران

محمدرضا گل و بستان فرد

دکتری، نانوتکنولوژی، دانشگاه تهران

چکیده

در این مقاله، تاثیر لایه میانی و سپس غلظت خمیر تهیه شده از پودر باریم تیتانات، بر روی لایهنشانی آن به روش لایه نشانی چرخشی بررسی میگردد. هدف از این پژوهش، تلاش برای تولید لایه متخلخل باریم تیتانات برای استفاده های بالقوه در کاربردهای مختلف مانند تجزیه فوتوکاتالیستی آلودگیها و یا به عنوان فوتوآند در سلولهای خورشیدی رنگدانه ای است. در این راستا، ابتدا لایه-های میانی تیتانیا و باریمتیتانات توسط روش لایه نشانی چرخشی بر روی شیشه سودا لایم لایهنشانی و به ترتیب در دماهای ۴۵۰ و ۶۵۰ درجه سانتیگراد عملیات حرارتی شدند. سپس پودر نانومتری باریم تیتانات سنتز شد و از این پودر خمیر باریم تیتانات تهیه شد و در دو حالت بلافاصله پس از آماده سازی، و پس از رقیق سازی، توسط روش لایه نشانی چرخشی بر روی لایه های میانی از پیش آماده شده، لایه نشانی و عملیات حرارتی شد تا لایه متخلخل باریم تیتانات به دست آید. برای بررسی نتایج تحقیق از روش پراش سنجی اشعه ایکس و همچنین میکروسکوپ الکترونی روبشی نشر میدانی استفاده شد. نتایج پراش سنجی اشعه ایکس سنتز موفقیت آمیز فاز باریم تیتانات تتراگونال با خلوص بالا را تایید کرد. همچنین نتایج پراشسنجی اشعه ایکس نشان داد عملیات حرارتی ثانویه ذرات باریم-تیتانات، پس از تهیه خمیر، خلوص فاز تتراگونال آن را افزایش میدهد. تصاویر میکروسکوپ الکترونی نشان دادند لایه میانی تیتانیا از لحاظ لایه نشانی لایه متخلخل باریم تیتانات نهایی عملکرد بهتری داشت. همچنین این تصاویر نشان دادند خمیر لایه نشانی شده بلافاصله پس از تهیه، بهترین نتیجه را از لحاظ مورفولوژی لایه متخلخل در برداشت.

کلیدواژه ها

باریم تیتانات، لایه میانی، لایه نشانی چرخشی، لایه متخلخل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.