بررسی اثر گروه های اکسیژنی بر خواص مغناطیسی اکسیدهای گرافنی احیاء شده

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره سرامیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICC11_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 64
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهناز عنایتی

دکتری مهندسی مواد-گرایش مواد پیشرفته، ایران، تهران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشکده ی مواد

علی نعمتی

دکتری مواد- ایران، تهران، دانشگاه شریف، دانشکده علوم مواد

علی ضرابی

دکتری بیوتکنولوژی-ایران، اصفهان، دانشگاه اصفهان، دانشکدهی علوم نوین

محمدعلی شکرگزار

دکتری ایمونولوژی-ایران، تهران، انیستو پاستور

چکیده

ارتقاء شاخصه های مغناطیسی اکسیدهای گرافنی در کنار زیستسازگاری منحصربهفرد آن، این ترکیبات را به یک عامل شناختی-درمانی مبدل میسازد که میتواند در حوزه های پزشکی بسیار کاربردی باشد. گروه های اکسیژنی با برهم زدن تقارن ساختاری گرافن میتوانند سبب القاء ممانهای مغناطیسی و ارتقاء خواص مغناطیسی ساختارهای از این دست شوند. این در حالی است که جاهای خالی و اعوجاجات حاصل از حذف همین گروه ها نیز عاملی در راستای برهم خوردن تقارن ساختاری و افزایش شاخصه های مغناطیسی اکسیدهای گرافنی قلمداد میشوند. به منظور بررسی اثر عاملهای اکسیژنی و عیوب حاصل از اکسیژن زدای بر خواص مغناطیسی، اکسیدهای گرافنی با استفاده از روش اصلاح شدهی هامر سنتز و در ادامه با استفاده از آب مقطر احیاء شده و در نهایت در دماهای مشخصه در کوره های آرگونی آنیل میگردد. تغییرات شدت باندهای اکسیژنی و سطح عیوب ساختاری اکسیدهای گرافنی احیاء شده به ترتیب با استفاده از طیف سنجی مادون قرمز و طیفسنجی رامان مورد بررسی قرار گرفت و سپس با مشخصات مغناطیسی حاصل از داده های مغناطیسسنج ارتعاشی مطابقت داده شد. نتایج حاصل از این مطالعات حاکی از آن است که رقابت مابین اثر گروه های اکسیژنی و عیوب حاصل از اکسیژنزدای بر تقارن ساختاری، تعیین کنندهی خواص مغناطیسی در اکسیدهای گرافنی احیاء شده است.

کلیدواژه ها

اکسیدهای گرافنی احیاء شده، گروه های اکسیژنی، عیوب ساختاری، ممان مغناطیسی، زیستسازگاری، عامل شناختی- درمانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.