بررسی تاثیر اصلاح سطحی بر خواص زیستی دی فازیک کلسیم فسفات (HA/βTCP)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره سرامیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICC11_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 98
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزاد کرمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مواد / دپارتمان مهندسی مواد/ دانشگاه فردوسیمشهد/ مشهد/ ایران

عباس یوسفی

دکترای مهندسی مواد / موسسه تحقیقاتی پرطاووس

سعید کارگذار

استادیار / دپارتمان علوم و فنون/ دانشگاه علوم پزشکی مشهد/ مشهد / ایران / کد پستی: ۸۵۶۴-۹۱۷۷۹۴

زهرا طیرانی نجاران

استادیار / دپارتمان فارماکودینامی و سمشناسی / دانشکده داروسازی/ دانشگاه علوم پزشکی مشهد / مشهد / ایران

سحر ملازاده بیدختی

استادیار / دپارتمان مهندسی مواد / دانشگاه فردوسیمشهد / مشهد/ ایران

محمدهادی موید

استاد / دپارتمان مهندسی مواد / دانشگاه فردوسی مشهد/ مشهد/ ایران

چکیده

از روش گرانول سازی میتوان به عنوان یک روش ساده و ارزان برای سنتز نانو ذرات استفاده نمود. در مطالعهی پیشرو از روش گرانول سازی در مخلوط آب، روغن و پلیمر قطبی (پی وی ای) برای سنتز ذرات دو فازی کلسیمفسفات ( هیدروکسیآپاتیت/ تریکلسیم فسفات) استفاده گردید. ذرات به دستآمده از این روش برای بررسی های زیستی تحت اصلاح سطحی با تترا اتیل اورتو سیلیکات (تئوس) قرار گرفت. نتایج حاصل از آنالیز ریتویلد داده های XRD نشانگر تشکیل ۱۶ درصد فاز تریکلسیمفسفات در کنار هیدروکسیآپاتیت بود. نتایج BET نشانگر وجود حلقه هیستریس و متخلخل بودن ذرات با سطح ویژه ۹۳ سانتیمتر مربع بر گرم بود. نتایج آنالیز زتا نشانگر تغییر پتانسیل سطحی ذرات از -۲۱ - ۱ به-۴۲ - ۱ در نتیجه اصلاح سطحی با ۲۵ درصد وزنی تئوس میباشد. نتایج تست سمیت نشان داد ذرات سنتز شده در محیط آب و روغن و همچنین اصلاح سطح شده با تئوس سمیتی برای سلول ایجاد نمیکند. نتایج تست آلیزارین رد نشان داد که اصلاح سطحی با تئوس باعث افزایش رسوب کلسیم و فسفر به اندازهی ۲۵ درصد شده است. نتایج مدلسازی نرمافزاری نشانگر موفقیت روش گرانولسازی در سنتز پودرها است. مطابق نتایج روش گرانول سازی به همراه اصلاح سطح روشی مناسب و ساده برای سنتز نانو ذرات کلسیم فسفات همراه بهبود خواص زیستی میباشد.

کلیدواژه ها

گرانول سازی، اصلاح سطحی، ذرات دوفازی کلسیم فسفات، ذرات متخلخل، تستهای زیستی، مدل سازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.