بررسی عوامل اجتماعی موثر بر تمایل به باروری در بین زنان ۱۸- ۴۰ سال شهر ایلام

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه زن و جامعه، دوره: 9، شماره: 35
  • کد COI اختصاصی: JR_JZVJ-9-35_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 54
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه فرجی

دانش آموخته ی کارشناسی ارشد جامعه شناسی دانشگاه الزهراء، تهران، ایران.

خدیجه سفیری

دکتری جامعه شناسی ، استاد تمام و مدیر گروه دانتشکده علوم اجتماعی و اقتصاد دانشگاه الزهراء ، تهران، ایران.

افسانه کمالی

دکتری جامعه شناسی ، دانشیار گروه دانتشکده علوم اجتماعی و اقتصاد دانشگاه الزهراء ، تهران، ایران.

چکیده

هدف پژوهش حاضر بررسی میزان تمایل به باروری زنان همسردار ۴۰-۱۸ سال شهر ایلام و عوامل اجتماعی موثر بر آن است. روش پژوهش، پیمایش است. پیمایش با نمونه­ی ۱۹۰ نفری (با توجه به واریانس به­دست آمده و استفاده از فرمول کوکران)، با روش نمونه گیری خوشه ای و ابزار پرسش­نامه و تکنیک مصاحبه انجام شده است. سپس، داده ها با نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها حاکی از آن است که میزان تمایل به باروری در بین زنان شهر ایلام زیر حد جایگزینی قرار دارد. در تحلیل رگرسیون چند متغیره نیز متغیرهای نقش منفی ماهواره و تلویزیون بر داشتن تعداد فرزندان زیاد، نقش مثبت تلویزیون بر داشتن تعداد فرزندان زیاد، دلسردکردن از طریق خانواده و اطرافیان، تبلیغات مثبت شبکه های مجازی، ورزش عمومی و سن پاسخگو، ۷/۴۳ درصد از واریانس میزان تمایل به باروری را تبیین می کنند. در تحلیل مسیر، شاخص نقش مثبت تلویزیون بر داشتن تعداد فرزندان زیاد، بیشترین تاثیر (۳۲۳/۰) و شاخص ورزش عمومی کمترین تاثیر (۱۲۴/۰) را بر میزان تمایل به باروری دارند. در مجموع، نظریه های یادگیری اجتماعی و مدیریت بدن جهت تبیین رابطه­ی عوامل اجتماعی با میزان تمایل به باروری مناسب به نظر می رسند.

کلیدواژه ها

تمایل به باروری, عوامل اجتماعی, یادگیری اجتماعی, مدیریت بدن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.