بررسی تاثیر ویژگی های یادگیرنده از طریق میانجی سودمندی ابزار فناوری اطلاعات و ارتباطات(فاوا) بر نگرش های ریسک پذیر و قصد کارآفرینی دانش آموزان دختر مقطع متوسطه دوم شهر آباده

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه زن و جامعه، دوره: 12، شماره: 45
  • کد COI اختصاصی: JR_JZVJ-12-45_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 77
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه عزیزی

کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی، واحد آباده، دانشگاه آزاد اسلامی، آباده، ایران

مرضیه حیدری

استادیار گروه علوم تربیتی، واحد آباده، دانشگاه آزاد اسلامی، آباده، ایران

چکیده

مقدمه و هدف: هدف از انجام این پژوهش، تبیین تاثیر ویژگی های یادگیرنده از طریق میانجی سودمندی ابزار فناوری اطلاعات و ارتباطات بر نگرش های ریسک پذیر و قصد کارآفرینی بود. مواد و روش­ها: روش تحقیق، توصیفی- همبستگی (از نوع علی) و جامعه آماری، دانش آموزان دختر دوره متوسطه دوم شهر آباده به تعداد ۹۱۳ نفر و نمونه ای برابر ۲۱۰ نفر با روش نمونه گیری تصادفی-خوشه ای از نوع تک مرحله ای بوده است. ابزار جمع آوری داده ها در این پژوهش، پرسشنامه یادگیری در کارآفرینی تانگ و همکاران(۲۰۱۰)، فناوری اطلاعات و ارتباطات: آگوستینو(۲۰۰۲)، ریسک پذیری در کارآفرینی از ایورسون (۲۰۰۴)، توسعه کارآفرینی هیسریچ (۱۹۸۸) و اهداف کارآفرینی از اسکات و همکاران (۲۰۰۳) بود که روایی محتوایی آن تائید و پایایی آن ها از طریق آلفای کرونباخ به ترتیب برابر با ۷۰۵/۰، ۷۲۱/۰، ۷۰۴/۰، ۸۲۱/۰ و ۸۱۳/۰برآورد گردید. برای تحلیل آمار توصیفی از نرم افزار۲۶ SPSS و آزمون کردن فرضیه ها در بخش آمار استنباطی از مدل سازی معادلات ساختاری با نرم افزار Smart PLS۳ استفاده شد. یافته­ها: یافته ها نشان داد ویژگی های کارآفرینی یادگیرنده بر قصد کارآفرینی(۰۱/۰> P )، سودمندی ابزار فاوا(۰۰۱/۰> P )، و نگرش های ریسک پذیر از طریق سودمندی ابزار فاوا بر درک از مراکز توسعه پروژه کارآفرینی تاثیر مثبت داشت(۰۰۱/۰> P ). همچنین، سودمندی ابزار فاوا بر نگرش های ریسک پذیر(۰۰۱/۰> P )، و قصد کارآفرینی از طریق نگرش های ریسک پذیر (۰۵/۰> P )؛ و نگرش های ریسک پذیر بر قصد کارآفرینی به صورت مثبت موثر بود(۰۰۱/۰> P ). درک از تعاملات تجربی با مراکز توسعه پروژه کارآفرینی بر نگرش های ریسک پذیر و بر قصد کارآفرینی، از طریق نگرش های ریسک پذیر تاثیر مثبت گذاشت(۰۰۱/۰> P ). اما سودمندی ابزار فاوا بر قصد کارآفرینی و همچنین درک از تعاملات تجربی با مراکز توسعه پروژه کارآفرینی بر قصد کارآفرینی تاثیر نداشت(۰۵/۰> P ). بحث و نتیجه­گیری: از این رو به نظر می رسد توسعه کارآفرینی، از طریق ابتکار و خلاقیت در طرح های کارآفرینانه، همچنین تشویق دانش آموزان به تغییر نگرش نسبت به کارآفرینی و کارهای خلاقانه در سایه آموزش بیشتر کارآفرینی حاصل می شود.

کلیدواژه ها

ویژگی های یادگیرنده, سودمندی, ابزار فاوا, نگرش های ریسک پذیر, قصد کارآفرینی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.