مقایسه تاثیر تثبیت با بنتونیت و لیگنوسولفونات، بر کاهش فرسایش پذیری مصالح درسدهای خاکی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی سازه، زلزله، ژئوتکنیک
  • کد COI اختصاصی: NCSEG02_245
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1264
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا کوه پیما

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران گرایش خاک و پی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اس

سیدمحمدمهدی زمردیان

دکترای خاک وپی دانشگاه آزاد اسلامی واحد استهبان

چکیده

فرسایش داخلی دومین عامل اصلی تخریب سدهای خاکی پس از سرریز شدن آب از تاج سد می باشد. از اینرو مهم است که مقاومت فرسایشی خاک ها با استفاده از تکنیک های موثر و با هزینه های مناسب، بهبود داده شود. یکی از کارهای موثر جهت جلوگیری از فرسایش داخلی درسدهای خاکی، استفاده از تثبیت کننده ها جهت اصلاح پتانسیل فرسایش خاک ها می باشد. در این تحقیق از بنتونیت و یک ماده شیمیایی بر پایهلیگنین، لیگنوسولفونات جهت اصلاح فرسایش پذیری ماسه رس دار کائولینیتی استفاده شده است. بدین منظور ماسه رس دار کائولینیتی بصورت مجزا و سپس اختلاط با درصدهای مختلف بنتونیت و لیگنوسولفونات، مورد آزمایش فرسایش در هد های مختلف قرار گرفته است. نتایج نشان می دهدکه، لیگنوسولفونات در گرادیان های هیدرولیکی بالا عملکرد بهتری نسبت به بنتونیت در کاهش فرسایش پذیری مصالح را دارا می باشد.

کلیدواژه ها

فرسایش داخلی، سد های خاکی، تثبیت کننده ها، بنتونیت، لیگنوسولفونات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.