ارائه مدل روابط ساختاری احساس انسجام و مسئولیت پذیری باعملکرد شغلی کارکنان از راه میانجی گری هوش هیجانی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله روش ها و مدل های روان شناختی، دوره: 13، شماره: 47
  • کد COI اختصاصی: JR_JPMM-13-47_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 60
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه بوالی

دانشجوی دکتری گروه روان شناسی، واحد بوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر، ایران.

مولود کیخسروانی

استادیار، گروه روان شناسی، واحد بوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر، ایران.

عزت دیره

استادیار، گروه روان شناسی، واحد بوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر، ایران.

سوران رجبی

دانشیار،گروه روان شناسی، واحد بوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر، ایران.و دانشیار، گروه روان شناسی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران.

چکیده

مقدمه: هدف این پژوهش ارائه مدل روابط ساختاری احساس انسجام و مسئولیت­پذیری با عملکرد شغلی کارکنان از راه میانجی­گری هوش هیجانیبود. روش بررسی:این پژوهش به صورت توصیفی و از نوع همبستگی، بر روی ۴۰۰ نفر از تمامی کارکنان شرکت توسعه خدمات دریایی و بندری سینا و سازمان بنادر و دریانوردی بوشهر در سال ۱۳۹۹ انجام گرفت. تعداد نمونه های مورد مطالعه بر اساس مدل کلاین و به شیوه نمونهگیری تصادفی ساده انتخاب گردید. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسش نامه عملکرد شغلی پاترسون(۱۹۹۲)، احساس انسجام فلنسبرگ-مدسن و همکاران(۲۰۰۶)، مسئولیتپذیری اجتماعی کارول(۱۹۹۱) و هوش هیجانی شات و همکاران(۱۹۹۸) بود. تجزیه و تحلیل داده های گردآوری شده با استفاده از نرم افزارهای SPSS و AMOS و آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون و روش مدل معادلات ساختاری تحلیل شد. یافته ها:نتایج نشان داد که احساس انسجام و مسئولیت­پذیری اجتماعی و هوش هیجانی بر عملکرد شغلی اثر مستقیم دارد (۰۱/۰> P). هم چنین، بر اساس یافته­های این پژوهش، مدل اصلاح شده از برازش مطلوبی برخوردار بود (۰۷۱/۰=RMSEA، ۹۱۱/۰=GFI، ۹۵۲/۰=IFI و ۰۵/۰> P-value) و مسیر غیرمستقیم مسئولیت­پذیری اجتماعی از راه نقش میانجی هوش هیجانی بر عملکرد شغلی معنادار بود (۰۰۱/۰) اما مسیر غیرمستقیم احساس انسجام از راه نقش میانجی هوش هیجانی معنادار نبود(۶۵۰/۰). نتیجه گیری:بر اساس یافته­های پژوهش، مدل ارزیابی شده از برازندگی مطلوبی برخوردار است و گامی مهم در برای شناخت عوامل موثر بر عملکرد شغلی کارکنان شرکت سینا و اداره بنادر و دریانوردی است.

کلیدواژه ها

احساس انسجام, مسئولیت پذیری, عملکرد شغلی, هوش هیجانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.