مدلسازی جمعیت میکروبی جوانه گندم پوشش داده شده با امولسیون حاوی اسانس زرین گیاه در کیتوزان تحت بسته بندی اتمسفر اصلاح شده

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوماهنامه پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، دوره: 19، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_IFST-19-6_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 67
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسیم نجفی

گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، واحد اصفهان (خوراسگان(، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران.

هاجر عباسی

گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران.

چکیده

غلات تازه جوانه زده به دلیل فواید سلامتی بخشی که دارند، منبع غذایی محبوب و پرطرفدار به شمار می روند. آنها بسیار حساس بوده و در طول حمل و نقل، فرآوری و نگهداری بسیار مستعد به فساد میکروبی هستند. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر پوشش نانوامولسیون حاوی کیتوزان (۷۵/۰-۰ درصد) و اسانس زرین گیاه ( ppm۰-۳۰۰) در زمان غوطه وری (۱۰-۱۲۰ ثانیه) بر خواص میکروبی گندم تازه جوانه زده طی نگهداری در دمای ۴ درجه سانتی گراد می باشد. مدلسازی اثر متغیرهای مستقل بر کیفیت محصول توسط روش سطح پاسخ انجام شد. نتایج نشان داد که افزایش غلظت اسانس و محلول کیتوزان باعث کاهش فساد میکروبی محصول می شود. غلظت بالای اسانس زرین گیاه جمعیت قارچی را پس از ۱۲ روز کاهش داد. پوشش دهی گندم جوانه زده در سطح بهینه متغیرهای مستقل (۶۲/۰ درصد کیتوزان، ۵۷ ppm، و ۴۹/۲۹ ثانیه زمان غوطه وری) موجب کاهش معنی دار جمعیت میکروبی و قارچی محصول گردید. این تیمار توانست افت وزن را کم کند و سفتی بافت، محتوی فنول کل و اسید آسکوربیک گندم جوانه زده را در طول دوره نگهداری سرد حفظ کند، بدون آنکه تاثیری بر خواص حسی آن داشته باشد. یافته های این تحقیق نشان داد که پوشش نانوامولسیونی مبتنی بر کیتوزان و اسانس زرین گیاه در سطوح مناسب می تواند در حفظ کیفیت و افزایش عمر ماندگاری گندم جوانه زده مفید و موثر باشد.

کلیدواژه ها

آنالیز میکروبی, بادرنجبویه دنایی, پوشش خوراکی, روش سطح پاسخ

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.