مروری بر سیستم ایمنی میگوی سفید غربی و راه های تقویت آن در مقابل بیماری ویبریوزیس

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی زیست شناسی و علوم آزمایشگاهی
  • کد COI اختصاصی: ZISTCONF02_075
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 76
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی فروردین

گروه میکروبیولوژی و ژنتیک، موسسه غیرانتفاعی خرد، بوشهر، ایران

بهدخت جمالی

گروه میکروبیولوژی و ژنتیک، موسسه غیرانتفاعی خرد، بوشهر، ایران

چکیده

میگوی وانامی با نام علمی Litopenaeus vannamei و نام عمومی )White-leg shrimpمیگوی سفید غربی)، بومی سواحل غربی آمریکای لاتین در اقیانوس آرام، از کشور پرو در جنوب تا کشور مکزیک در شمال می باشد. اولین گونه پرورشی در قاره آمریکا میگوی وانامی بود. بر اساس مطالعات مشخص شده است که هموسیت ها در سخت پوستان نقش مهمی را در پاسخ های ایمنی جانور ایفا می کنند. این اجزا از بافت هماتوپوئتیک منشا میگیرند و براساس اندازه، شکل و میزان گرانولهای داخل سیتوپلاسم به سه دسته اصلی سلول های هیالین یا هیالین هموسیت ها، سلول های نیمه دانه دار (SGC) یا هموسیت های دانه دار کوچک، و سلول های دانهردار (GC) یا هموسیت های دانه دار بزرگ (LGH) تقسیم می شوند. استفاده از جایگزینی برای داروهای شیمیائی مصنوعی و آنتی بیوتیک ها که باعث مقاومت دارویی بسیاری از عوامل عفونت زا و خطرناک باکتریایی، قارچی و ویروسی و بدون عوامل ثانویه باشد مورد توجه بسیاری از محققین بوده در این میان استفاده از عصاره های مختلف حاصل شده از مواد طبیعی همچون جلبک قهوه ای و یا گیاهان دارویی دیگر به عنوان تحریک کننده های سیستم ایمنی با هزینه کمتر ساخت و خرید نسبت به دیگر داروها و ضدعفونی کننده های شیمیایی مورد توجه پژوهشگران بوده است، در این میان استفاده از عصاره های مختلف حاصل شده از گیاهان دارویی به عنوان محرکهای جدید سیستم ایمنی مورد توجه واقع شده است و تحقیقات نشان داده است که استفاده از آن ها می تواند باعث بهبود سیستم ایمنی میگو شده و مصرف آنتی بیوتیک ها را در مزارع پرورش میگو به حداقل برساند.

کلیدواژه ها

میگوی سفید غربی، سیستم ایمنی، مکمل های طبیعی، میگوی پاسفید غربی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.