تدوین و به روز رسانی هنجارآمادگی جسمانی مرتبط با سلامت در زنان ۱۸-۶۰ سال شهر تهران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه فیزیولوژی ورزشی، دوره: 15، شماره: 58
  • کد COI اختصاصی: JR_JSP-15-58_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 48
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا پورمحمدیان

گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران

محمدرضا کردی

دانشگاه تهران

امیرحسین صفارکهنه قوچان

گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی،دانشگاه تهران، تهران، ایران

عباسعلی گائینی

هیئت علمی دانشگاه تهران

فاطمه خضوعی

گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران

فاطمه پورمحمدیان

گروه مدیریت ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران

چکیده

آمادگی جسمانی وابسته به سلامتی یکی از موضوعات مهم فیزیولوژی ورزش است که با سلامت جسمانی افراد و پیشگیری از بیماری ها در ارتباط است. هدف از پژوهش حاضر تدوین و به روز رسانی هنجار آمادگی جسمانی وابسته به سلامتی در زنان ۱۸-۶۰ سال شهر تهران بود.در این پژوهش توصیفی و مقطعی ۳۶۵ نفر از زنان شهر تهران با میانگین سنی ۵۷/۹ ± ۰۴/۳۳ ، قد ۰۵/۶ ± ۰۹/۱۶۳ سانتی متر و وزن ۵۷/۱۱ ± ۱۷/۶۷ کیلوگرم به صورت خوشه ای و تصادفی انتخاب شدند. .در این پژوهش شاخص توده بدنی (BMI)، دور کمر(wc) ، نسبت دور کمر به لگن ( WHR)، درصد چربی بدن به وسیله کالیپر، آمادگی قلبی –تنفسی با آزمون یک مایل دویدن و راه رفتن، انعطاف پذیری با آزمون نشستن و رساندن، استقامت عضلانی شکم با آزمون درازنشست با زانو خمیده ، استقامت عضلانی کمربند شانه با آزمون شنا تعدیل شده و قدرت عضلات دست به وسیله نیروسنج دستی در آزمودنی ها اندازه گیری شد. با استفاده از آمار توصیفی و محاسبه نقاط درصدی هنجار مربوط به هر فاکتور آمادگی جسمانی تهیه شد.یافته های پژوهش حاضر نشان می دهد، میانگین آمادگی قلبی - تنفسی (۷۸/۷ ± ۴۶/۳۸میلی لیتر / کیلوگرم/ دقیقه)، درصد چربی (۶۵/۶ ± ۸۵/۳۸ )، BMI (۲۰/۴ ± ۴۰/۲۵ کیلوگرم بر مترمربع)، دورکمر (۷۰/۱۰ ±۷۸/۶۵ سانتی متر)، WHR (۵۰/۰ ± ۸۴/۰)، انعطاف پذیری (۱۰/۸ ± ۵۰/ ۳۱ سانتی متر)، استقامت عضلات شکم (۷۴/۱۴ ± ۳۶/۳۷)، استقامت کمربند شانه ای (۹۴/۱۱± ۹۰/۱۸)، قدرت عضلات دست (۸۸/۴±۳۲ / ۲۳ کیلوگرم) است.

کلیدواژه ها

نورم, فعالیت بدنی و تندرستی, استان تهران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.