مقایسه سلامت معنوی و سبک زناشویی دینی در زوجین عادی و زوجین طلبه علوم دینی و زوجین متقاضی طلاق

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله تحقیق و توسعه سلامت، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JHRD-1-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 56
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید یحیی کاظمی

دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد

فرنگیس شریفی

دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد

شیما کاشانی

دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد

فروزان گنجی

دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد

چکیده

زمینه و هدف: با توجه به افزایش روز افزون آمار کشوری و استانی طلاق و عواقب و معضلات عدیده ای که براین پدیده مترتب است و هم چنین با توجه به اهمیت موضوع سلامت معنوی و سبک زناشویی دینی و نقش آن در استحکام خانواده، مطالعه حاضر با هدف مقایسه سلامت معنوی و سبک زناشویی دینی در زوجین متقاضی طلاق، زوجین عادی و زوجین طلبه علوم دینی انجام گردید. روش بررسی: مطالعه توصیفی و تحلیلی حاضر ، بر  روی ۱۵۰ زوج مراجعه کننده به درمانگاه های بهداشتی، حوزه علمیه شهرکرد و مراکز مشاوره سازمان بهزیستی و دادگستری و امور زندان های شهرستان شهرکرد انجام شد. مشارکت کنندگان به سه گروه ۱- گروه زوجین عادی، ۲- گروه زوجین طلبه علوم دینی، ۳- گروه زوجین متقاضی طلاق تقسیم شدند و پرسشنامه سلامت معنوی و سبک زناشویی دینی در اختیار آنان قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS  نسخه ۱۶ تحلیل گردید. یافته ها: در مطالعه حاضر میانگین سن زوجین، میانگین طول مدت ازدواج و میانگین تعداد فرزندان، تحصیلات زوجین و شغل همسران سه گروه اختلاف معنی داری نداشتند(۰۵/۰≤P ). نتایج پژوهش حاضر نشان داد در حالیکه که نمره  سلامت معنوی کل زنان در  سه گروه به ترتیب ۸۰/۱۲±۰/۱۶۴، ۷۳/۱۳±۷۰/۱۷۰، ۶۳/۱۹±۱۰/۱۶۸ بود، و اختلاف معنادار نداشتند (۱۴۶/۰p=)، اما در سطح سلامت معنوی کل در همسران در  سه گروه به ترتیب ۹۶/۱۵±۷۱/۱۶۰، ۶۲/۱۲±۴۷/۱۷۵، ۳۴/۲۵±۶۴/۱۶۳، و اختلاف آنها معنادار بود (۰۰۰/۰P< ). همچنین در مقایسه سطح سبک زناشویی دینی کل زنان در سه گروه به ترتیب۹۵/۱۴±۷۵/۱۴۵، ۸۵/۱۹±۴۱/۱۴۸ و ۸۲/۲۹±۷۸/۱۲۸ بود، اختلاف معنادار وجود داشت (۰۰۰/۰P< )، ولیکن در همسران آنان که به ترتیب۸۹/۲۲±۳۸/۱۲۳، ۲۵/۲۳±۶۶/۱۲۳ و ۹۵/۲۰±۳۰/۱۲۲ بود، اختلاف معنادار نبود(۹۴۹/۰p=). نتیجه گیری: بر اساس نتایج برنامه ریزان بایستی طراحی برنامه های آموزش مبتنی بر ارتقا سلامت معنوی و سبک زناشویی دینی زوجین متاهل را مد نظر قرار دهند.

کلیدواژه ها

spiritual health, religious marital style, divorce, سلامت معنوی, سبک زناشویی دینی, طلاق

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.