مقایسه وضعیت کسورات بیمه ای پرونده های بیماران بستری بیمارستان شهید رهنمون استان یزد در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله تحقیق و توسعه سلامت، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JHRD-1-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 120
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمسعود موسوی

Shahid Sadoughi University of Medical Sciences

محمدعلی یوسفی

Shahid Sadoughi University of Medical Sciences

زهرا زارع

Shiraz University of Medical Science

زهره طزرجانی

Shahid Sadoughi University of Medical Sciences

چکیده

چکیده سابقه و هدف: باتوجه به مسئله مهم کسورات بیمارستانی و مزایای کاهش آن که سبب افزایش رضایت پزشکان، بیمارستان و بیماران، افزایش درآمد و کارایی بیمارستان، افزایش کیفیت مراقبت درمانی و جلوگیری از اتلاف منابع مالی بیمارستان می شود، این مطالعه با هدف مقایسه وضعیت کسورات بیمه ای پرونده های بیماران بستری بیمارستان شهید رهنمون استان یزد در سال های  ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰  انجام شد. مواد و روش ها: این مطالعه به صورت توصیفی بر اساس تحلیل دوباره داده ها(Secondary data analysis) روی کلیه پرونده های بیماران بستری در بیمارستان شهید رهنمون، وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در سال های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ انجام شد. یافته ها: بیشترین میزان کسورات در سال ۱۳۹۹ مربوط به ماه خرداد با ۱۳.۸درصد و کمترین میزان آن مربوط به ماه های بهمن با ۰.۰۹ درصد و اسفند با ۰.۰۶ درصد بوده است. هم چنین، بیشترین میزان کسورات در سال ۱۴۰۰ مربوط به ماه شهریور با ۱۰.۳۷ درصد و کمترین میزان آن مربوط به ماه فروردین با ۷.۹۷ درصد بود. یافته ها نشان داد ارتباط معناداری بین تخت روز اشغالی، تعداد ترخیص شدگان و طول مدت اقامت با میزان کسورات در سال های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ وجود ندارد(p> ۰.۰۵)؛ ولی، ارتباط معناداری بین درصد اشغال تخت و میزان کسورات در سال های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ وجود دارد (p< ۰.۰۵). نتیجه گیری: با توجه به اصل پاره­تو و به منظور مداخله موثر در راستای کاهش کسورات، پیشنهاد می شود توجه ویژه ای به علل عمده کسورات شناسایی شده شود و برنامه های مدون شامل راه کارهای کاهش کسورات پیش بینی شده تا کسورات صورت حساب ها و نارضایتی بیمارستان ها از پرداخت مطالبات کاهش یابد.

کلیدواژه ها

Keywords: Deductions, Causes, Insurance, Hospital, کسورات, علل, بیمه, بیمارستان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.