عوامل موثر بر توانمندسازی معلمان در نظام آموزش و پرورش

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات راهبردی در تعلیم و آموزش و پرورش، دوره: 1، شماره: 8
  • کد COI اختصاصی: JR_SREE-1-8_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 81
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام عباسقلی پورلیلی

آموزگار استثنایی

فائقه عاشوری کجیدی

آموزگار ابتدایی

فاطمه عاشوری کجیدی

آموزگار استثنایی

ابوالفضل گوهری

دبیر فیزیک

چکیده

این پژوهش به بررسی عوامل موثر بر توانمندسازی معلمان در نظام آموزش و پروش پرداخته است. توانمندسازی کارکنان شرایطی را ایجاد می کند که آنها زندگی کاری خود را در پرتو آن کنترل کرده و به رشد کافی برای پذیرش مسئولیت های بیشتر در آینده دست یابند. در تعریف دیگری از توانمندسازی آمده است که توانمندسازی فرآیندی مستمر است که بر اساس آن افراد یک جامعه دارای نوعی اعتماد به نفس هستند و قادرند خود و توانایی ها و قابلیت های خود را برای رسیدن به اهداف خود به درستی ارزیابی و بشناسند. آگاه شوند و بتوانند با افزایش قابلیت های خود به اهداف مورد نظر دست یابند. همچنین کارتر توانمندسازی کارکنان را مجموعه ای از سیستم ها، روش ها و تدابیری تعریف کرد که با توسعه توانایی و شایستگی افراد به منظور بهبود و افزایش بهره وری، رشد و شکوفایی سازمان و نیروی انسانی مورد استفاده قرار می گیرد. اهداف سازمان آنها خواهند بود، او می داند. از دیدگاه گیسلر، توانمندسازی به معنای تزریق نیرو به کارکنان است. او معتقد است که سازمان باید حس قدرت شخصی کارکنان را تقویت کند. نقش عامل انسانی در پیشبرد امور جامعه از اهمیت ویژه ای برخوردار است و موثرترین رکن تحولات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به شمار می رود. تحولات اقتصادی و اجتماعی نیازمند توجه ویژه به تربیت نیروی انسانی متعهد، متخصص، ماهر و تلاش در جهت افزایش عوامل موثر در رضایت شغلی وی است. انسان بزرگترین و با ارزش ترین دارایی سازمان است که هرگز در ترازنامه و صورت سود و زیان شرکت ها منعکس نمی شود. در صورتی که سودآوری سازمان به مردم بستگی دارد و مردم پشتوانه موفقیت سازمان هستند. بنابراین با عامل انسانی باید با نهایت عزت و احترام برخورد کرد. چرا که سازمان و جامعه در کل سال ها وقت و سرمایه را صرف آموزش و پرورش افراد متخصص و فهمیده کرده است که پس از سال ها برنامه ریزی متعهد به رسیدن به اوج کارایی خود هستند.

کلیدواژه ها

کارکنان، نظام آموزشی، توانمندسازی، شایستگی و توانایی، فرهنگ و جامعه.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.