طراحی الگوی مدیریت ارائه خدمات پیشگیرانه نوع اول سلامت در سالمندان ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی تحقیقات میان رشته ای در مدیریت و علوم پزشکی
  • کد COI اختصاصی: IRCMMS07_070
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 81
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فائزه بهادر

سعاد محفوظ پور

ایروان مسعودی اصل

شقایق وحدت

چکیده

هدف: یک بحث مهم در ارتباط با سالمندی، مراقبتهای پیشگیرانه و نحوه مدیریت آن در دنیا میباشد. از آنجا که سیستممراقبتهای بهداشتی تغییرات مناسب در ساختار و روند ارائه خدمات به بیماران ایجاد میکند، مطالعه ی حاضر با هدف طراحی الگوی مدیریت ارائه خدمات پیشگیرانه نوع اول سلامت در سالمندان ایران انجام شد.مواد و روش کار: این مطالعه توصیفی- پیمایشی ابتدا شرایط ارائه خدمات پیشگیرانه نوع اول سلامت در سالمندان کشورهای منتخب دنیا و ایران را توصیف و سپس داده ها، دیدگاه ها و نظرات خبرگان در این خصوص با استفاده از فن دلفی در سه مرحله جمع آوری و پرسشنامه طراحی شد. جهت تایید نهایی متغیرها و مولفه های اصلی روایی صوری و محتوای پرسشنامه و به منظور سنجش پایایی، ضریب آلفایکرونباخ محاسبه گردید. به منظور طراحی الگو، مدل معادلات ساختاری بکاربرده شد.یافته ها: یافته ها نشان داد که این الگو دارای ۶ بعد (برنامه ریزی، سازماندهی، تامین منابع، نظارت، رهبری و خدمات پیشگیرانه) میباشد. بار عاملی و آماره تی هر یک از ابعاد برنامه ریزی(۰,۶۸ و (۵,۲۲، سازماندهی ۰,۵۶) و ۴,۵۴ )، تامین منابع(۰,۷۶ و ۱ (۲,۷۲، نظارت(۰,۷۵ و ۳,۲۹ )، رهبری(۰,۶۸ و (۴,۹۲ و خدمات پیشگیرانه ۰,۷۱) و (۳,۴۴ بر مدیریت ارائه خدمات پیشگیرانه نوع اول سلامت در سالمندان محاسبه گردید.نتیجه گیری: ابعاد مدل طراحی شده بهترتیب بیشترین میزان تاثیر بر مدیریت ارائه خدمات پیشگیرانه نوع اول سلامت در سالمندان، عبارتند از برنامهریزی، خدمات پیشگیرانه، نظارت، سازماندهی، تامین منابع و رهبری که با ایجاد زیرساختها، اقدامات علمی و عملی، ارتقای فرهنگ سلامت و جدی بودن نظام سلامت در بکارگیری ظرفیتها و امکانات موجود، منجر به افزایش کیفیت زندگی سالمندان، کاهش هزینه های سلامتی و کاهش بار بیماریها در سطح جامعه میگردد.

کلیدواژه ها

سالمندان، خدمات پیشگیرانه سلامت، طراحی الگو، مدیریت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.