تاثیر رهبری اخلاق گرا بر توانمندسازی: بررسی نقش تعدیلگر متغیرهای خستگی عاطفی و انعطاف درک شده (مورد مطالعه: نهاد ریاست جمهوری اسلامی ایران)
محل انتشار: فصلنامه اقتصاد مالی، دوره: 18، شماره: 66
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 100
فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ECJ-18-66_014
تاریخ نمایه سازی: 15 بهمن 1402
چکیده مقاله:
چکیده این مطالعه به بررسی نقش رهبری اخلاقگرا در توانمندسازی کارکنان می پردازد. در سناریوی دنیای امروز، درک تاثیر انعطافپذیری و خستگی عاطفی در ساخت مفهوم توانمندسازی امری ضروری است. بنابراین، مطالعه حاضر انعطافپذیری درک شده و خستگی عاطفی را به عنوان تعدیلکننده های احتمالی میان رابطه رهبری اخلاقگرا و توانمندسازی کارکنان بررسی می نماید. این تحقیق از نوع توصیفی و پیمایشی است. برای گردآوری داده ها در سال ۱۴۰۰ و سنجش متغیرها به منظور بررسی مدل تحقیق، پرسشنامهای ۳۰ سوالی طراحی و توزیع گردید. پایایی پرسشنامه با استفاده از روش آلفای کرونباخ برای هر قسمت بالاتر از ۷/۰ برآورد گردید و از طریق تحلیل روایی سازه، روایی پرسشنامه نیز مورد تایید قرار گرفت. نویسندگان ضمن مرور کامل مبانی نظری، اعضای نمونه آماری را با روش نمونهگیری تصادفی از بین مدیران نهاد ریاست جمهوری در شهر تهران انتخاب نمودند. تحلیل عاملی تاییدی و تحلیل رگرسیون به کمک نرمافزار Smart PLS به منظور سنجش فرضیات و بررسی تمایز ساختارها در پژوهش انجام شد. یافتههای تحقیق نشان داد که رهبری اخلاقگرا اثر معنیداری بر توانمندسازی روانشناختی و ساختاری دارد. همچنین تاثیر تعدیلگر متغیرهای انعطاف پذیری درک شده و خستگی عاطفی در رابطه رهبری اخلاقگرا و توانمندسازی معنیدار بود و فرضیات تحقیق همگی مورد تایید قرار گرفتند. با توجه به ویژگی های خاص نهاد ریاست جمهوری و تاکید آنها بر اخلاق مداری به منظور رسیدن به کمال سازمانی، نتایج این پژوهش میتواند توسط سایر نهادهای دولتی نیز مورد استفاده قرار گیرد
کلیدواژه ها:
واژه های کلیدی: توانمندسازی ، رهبری اخلاق گرا ، خستگی عاطفی و انعطاف درک شده. طبقه بندی JEL : M۱۲ ، M۱۴ ، D۹۱
نویسندگان
سعید عسکری ماسوله
گروه مدیریت مالی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
حسین ممبینی
گروه مدیریت مالی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :