CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

شناسایی و ارزیابی ریسک های HSE موجود در پروژه های عمرانی با استفاده از روش FMEA ( مطالعه موردی: پروژه آبرسانی به پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس)

عنوان مقاله: شناسایی و ارزیابی ریسک های HSE موجود در پروژه های عمرانی با استفاده از روش FMEA ( مطالعه موردی: پروژه آبرسانی به پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس)
شناسه ملی مقاله: JR_RHSE-1-2_001
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

فرشید فرخی زاده - مهندسی نت دفاعی، دانشکده علوم و مهندسی دفاعی، دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین (ع)، تهران، ایران.
نگار اسکندری - کارشناسی ارشد، مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، تهران، ایران.
علیرضا گمرکچی - کارشناسی ارشد، مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، تهران، ایران.

خلاصه مقاله:
همه صنایع در پروژه های خود با ریسک مواجه هستند، لذا مدیریت ریسک یکی از مهم ترین وظایف هر سازمانی می باشد. یکی از سیستم های مدیریت ریسک، سیستم HSE می باشد که با استقرار و اجرای این سیستم در هر سازمانی، می توان میزان مخاطرات ناشی از ریسک ها را کاهش داد و یا حذف کرد. این سیستم سه زمینه ایمنی، بهداشت و محیط زیست را در هر سازمانی ارزیابی و تحلیل می کند. یکی از مراحل مهم در این سیستم شناسایی و اولویت بندی ریسک ها می باشد، که این امر هدف اصلی این مقاله است؛ بدین جهت در این پژوهش برای شناسایی و ارزیابی ریسک های موجود در پروژه آبرسانی به پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس از تکنیک FMEA استفاده شده است. در تکنیک تجزیه و تحلیل حالات شکست و آثار آن(FMEA) از طریق امتیازدهی سه پارامتر احتمال وقوع، شدت اثر و احتمال کشف ریسک، اولویت ریسک ها تعیین می گردد. برای جمع آوری اطلاعات در این پژوهش از روش مصاحبه استفاده شده است. مصاحبه از ۲۳ نفر که شامل کارکنان و کارشناسان مجرب این پروژه هستند، صورت گرفته است. از حاصلضرب سه پارامتر گفته شده، عدد اولویت ریسک( RPN) بدست می آید. این عدد می تواند سطح ریسک ها را از نظر بحرانی و یا غیربحرانی تعیین کند، هرچه میزان این عدد بیشتر باشد ریسک از اولویت بالاتری برای بررسی برخوردار است. لذا ریسک های تردد وسایل نقلیه، وجود تجهیزات دوار، عملیات جابه جایی ابزار و تجهیزات، وجود دریچه های بازدید، تردد در محدوده تصفیه خانه، فعالیت اسکرابر و وقوع حوادث طبیعی جزء ریسک های بحرانی محسوب نمی شوند. نتایج بدست آمده نشان می دهد که ریسک"عملیات جوشکاری و برشکاری و کار باسایر تجهیزات برقی عملیاتی و فعالیت در محدوده ترانس ها" بحرانی ترین ریسک های این پروژه محسوب می شوند، لذا در پایان پژوهش ، به بیان یکسری پاسخ های مناسب جهت کاهش و یا حذف این ریسک ها پرداختیم.

کلمات کلیدی:
مدیریت ریسک, پروژه های عمرانی انتقال آب, تکنیک FMEA, HSE, بیدبلندخلیج فارس

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1901682/