تعیین میزان بهره وری استخراج سنگ ساختمانی با روش سیم برش الماسه به منظور ارزیابی عملکرد (مورد مطالعه: معدن تراورتن حاجی آباد محلات)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه زمین شناسی مهندسی، دوره: 17، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JEG-17-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 69
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا احمدی

Arak University of Technology

چکیده

در پژوهش حاضر معیار بازدهی (بهره ­وری) به ­عنوان یکی از مهم ­ترین معیارهای ارزیابی سنگ ­ساختمانی برای برش وجوه مختلف سنگ تراورتن با روش استخراج سیم­ برش الماسه تعیین شد. برای این منظور اندازه ­گیری در دو زون به ­نام­ های ۸E و ۸W در شمال محدوده تراورتن حاجی ­آباد محلات واقع در استان مرکزی صورت گرفت. دلیل انتخاب این مناطق تشابه بیشتر آن ها با یکدیگر از نظر شرایط زمین ­شناسی، ویژگی­ های فیزیکی و مکانیکی سنگ، امکانات، دستگاه ­ها و تجهیزات بهره ­برداری می ­باشد. برای دستیابی به هدف ابتدا مطالعات ساختاری درزه ­نگاری مناطق از طریق برداشت میدانی شکستگی­ ها، رسم نمودار گل سرخ و تحلیل آن ها انجام گرفت. سپس بهره ­وری سیم ­برش­ های الماسه از نوع رسوب الکترولیتی مورد­استفاده برای تعداد هفت بلوک در دو سینه­ کار منطقه ۸E و تعداد ۱۳ بلوک در سه سینه­ کار منطقه ۸W طی ۴۵ روز کاری اندازه­ گیری شد. نتایج پژوهش نشان می ­دهد که متوسط بهره­ وری در منطقه ۸E برابر با ۰۹/۷ مترمربع بر ساعت، در منطقه ۸W برابر با ۷۱/۵ مترمربع بر ساعت و در کل مناطق ۸E و ۸W بطور متوسط برابر با ۴/۶ مترمربع بر ساعت است. براساس این نتایج اگرچه متوسط میزان بهره ­وری در کل این مناطق قابل قبول است ولی با مقدار ایده ­آل (۱۸ مترمربع بر ساعت)، فاصله بسیار زیادی دارد. بنابراین بایستی میزان بهره ­وری در این محدوده افزایش یابد.

کلیدواژه ها

Productivity, Dimension stone, Travertine, Diamond wire cutting, Mahallat-Hajiabad., بازدهی, سنگ ساختمانی, تراورتن, سیم برش الماسه, حاجی آباد محلات.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.