بررسی رابطه لختی سازمانی و نوآوری مدل کسب وکار با نقش تعدیلگر نوآوری باز در کسب وکارهای کوچک و متوسط نرم افزاری در صنعت فناوری اطلاعات

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات رفتاری و تعالی سازمانی، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_BOE-1-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 122
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی ابراهیمی

دانشیار دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران.

حسین کورشی زائر

دانش آموخته ارشد مدیریت بازرگانی دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران.

سمیرا محمدی

دانشجوی ارشد مدیریت بازرگانی دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران.

چکیده

هدف این پژوهش، بررسی رابطه لختی سازمانی و نوآوری مدل کسب وکار با نقش تعدیلگر نوآوری باز در کسب وکارهای کوچک و متوسط نرم افزاری در صنعت فناوری اطلاعات است. با توجه به اینکه پژوهش حاضر یک پژوهش کمی است، محقق برای جمع آوری داده ها از روش توصیفی از نوع پیمایشی استفاده کرده است. جامعه هدف این پژوهش، شرکت های نرم افزاری فعال در صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات در سطح استان تهران است. در این تحقیق، ۱۲۰ پرسش نامه قابل تحلیل گردآوری شده که درنهایت توسط نرم افزار Smart PLS مورد تجزیه وتحلیل آماری قرار گرفته اند. در این پژوهش، فرضیه رابطه معنادار و منفی لختی سازمانی با نوآوری مدل کسب وکار مورد پذیرش قرار گرفت. همچنین، نوآوری باز نیز بین لختی سازمانی و نوآوری مدل کسب وکار نقش تعدیلگر دارد. این پژوهش نشان داد که لختی سازمانی، رابطه ای منفی و معنادار با نوآوری مدل کسب وکار دارد؛ به این معنا که لختی سازمانی نوآوری مدل کسب وکار را کاهش می دهد. درنتیجه، سازمان ها باید از لختی سازمانی جلوگیری کنند. تعدیلگری نوآوری باز در رابطه لختی سازمانی با نوآوری مدل کسب وکار به این معنی است که کسب وکارها باید توجه داشته باشند مرزهای خود را نفوذپذیرتر، آمادگی سازمانی را بیشتر و ظرفیت جذب بالاتری را در سازمان ایجاد نمایند.

کلیدواژه ها

لختی سازمانی، نوآوری باز، نوآوری مدل کسب وکار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.