بررسی تاثیر بازسازی های پرکاربرد کد برنامه های اندرویدی بر بهینه سازی مصرف انرژی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله علوم رایانشی، دوره: 7، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_CSJI-7-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 85
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد آشتیانی

استادیار دانشگاه علم و صنعت ایران، ایران، تهران

علی بهروزی نیا

دانشجوی کارشناس ارشد دانشگاه علم و صنعت ایران، ایران، تهران

نسرین حمزه لو

دانشجوی کارشناس ارشد دانشگاه آزاد اسالمی قزوین، ایران، قزوین

چکیده

با توجه به گسترش استفاده از دستگاه های همراه باتری محور از جمله گوشی های موبایل، لوحه ها، ساعت های نسل جدید و غیره، شرکت های بزرگ نرم افزاری که در زمینه تولید و توسعه برنامه های موبایلی فعالیت می کنند توجه ویژه ای به استفاده بهینه از باتری و منابع دستگاه پیدا کرده اند و این مقوله تبدیل به یکی از عوامل رقابتی در عرصه برنامه های موبایلی شده است. مقالات و پژوهش های زیادی در زمینه بازسازی کد نرم افزاری با هدف استفاده بهینه از باتری بخصوص در زمینه برنامه های اندرویدی انجام شده است که بعضا منجر به تولید ابزار های بازسازی نیز شده است. منظور از بازسازی کد، تغییر ساختار برنامه یا تغییرات در سطح کد برنامه به منظور تصحیح نابسامانی های کد، بدون تغییر رفتار و خروجی برنامه است. از جمله این ابزارها می توان به Leafactor، AutoRefactor و ابزارهای موجود در محیط های توسعه یکپارچه که به شکل افزونه هستند اشاره کرد. در این پژوهش، ۸ مورد از بازسازی های رایج موجود و پرکاربرد در زمینه توسعه برنامه های اندرویدی از لحاظ بهینه سازی استفاده از باتری و منابع مورد بررسی قرار گرفته اند. برخی از این بازسازی ها عبارتند از: Draw allocation، Wake lock، ViewHolder، Member ignoring method و Overdraw. در این پژوهش نشان داده شد که با انجام بازسازی بر روی نابسامانی های کد ذکر شده، مصرف انرژی می تواند بهبود پیدا کند. به عنوان مثال، بازسازی ViewHolder می تواند به بهبود ۱۳.۹ درصدی مصرف انرژی و بازسازی Overdraw می تواند به بهبود ۱۳.۲ درصدی منتهی شود. همچنین، با مقایسه با روش های کروز و دیگران و کوتو و دیگران نشان داده شد که الگوریتم های بازسازی پیشنهادی در این پژوهش بخصوص در مورد دو بازسازی ذکر شده توانسته اند عملکرد بهتری در حوزه کاهش مصرف انرژی نشان دهند.

کلیدواژه ها

بازسازی, اندروید, نابسامانی کد, مصرف بهینه انرژی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.