طراحی و اعتبار سنجی پرسشنامه استفاده از موک در توسعه آموزش مجازی دانشگاه های علوم پزشکی قطب یک

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه توسعه­ آموزش جندی­ شاپور، دوره: 14، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_EDJ-14-4_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 79
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

انسیه پولادی

دانشجوی دکتری مدیریت آموزش عالی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران.

مریم تقوایی یزدی

عضو هیات علمی، دانشیار گروه مدیریت آموزشی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران.

محمد صالحی

عضو هیات علمی دانشیار ، گروه مدیریت آموزشی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران.

سیاوش مرادی

عضو هیات علمی مدعو گروه مدیریت آموزشی واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران و دانشیار مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی،دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری ایران

چکیده

هدف: هدف از مطالعه حاضر، طراحی و اعتبارسنجی پرسشنامه استفاده از موک در توسعه آموزش مجازی دانشگاه های علوم پزشکی قطب یک می باشد. روش ها: روش تحقیق از نوع توصیفی بوده که در دو فاز طراحی و بررسی روایی و پایایی پرسشنامه در سال ۱۴۰۰ انجام شد. برای بررسی روایی محتوایی از روش CVI و CVR و برای ارزیابی روایی سازه ای از تحلیل عاملی اکتشافی استفاده شد. همچنین با کمک روش محاسبه ضریب آلفای کرونباخ و شاخص همسانی درونی عوامل، پایایی آن تعیین شد. همچنین ضریب آلفای کرونباخ به دست آمده  نشان دهنده ثبات پایایی و قابلیت تکرارپذیری بالای پرسشنامه است. یافته ها: بر اساس نتایج بدست آمده پرسشنامه ۱۱۲ شاخص تایید شده در هشت بعد اصلی ساختاری، آموزشی، فناوری، اجتماعی، مدیریتی، فردی، فرهنگی، ارزشیابی تقسیم بندی شد. تمامی ابعاد و شاخص های شناسایی شده در این تحقیق از روایی و پایایی مناسبی برای بررسی مدل استفاده از موک در توسعه آموزش مجازی دانشگاه های علوم پزشکی قطب یک برخوردار است. نتیجه گیری: با توجه به روایی و پایایی قابل قبول پرسشنامه مورد مطالعه، این ابزار می تواند برای بررسی استفاده از موک ها در توسعه آموزش مجازی دانشگاه های علوم پزشکی استفاده شود. واژگان کلیدی: آموزش مجازی، یادگیری الکترونیکی، (موک)، طراحی پرسشنامه، دوره گسترده آنلاین باز.

کلیدواژه ها

آموزش مجازی, یادگیری الکترونیکی, (موک), پرسشنامه, دوره های گسترده آنلاین باز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.