تاثیر خودروهای ترانزیتی افغانستان بر تصادفات جاده ای
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: فصلنامه مطالعات مدیریت ترافیک، دوره: 17، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_TMSJR-17-1_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 186
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت ترافیک، دانشگاه علوم انتظامی امین، تهران، ایران
استادیار برنامه ریزی حمل ونقل، دانشگاه علوم انتظامی امین، تهران، ایران
چکیده
زمینه و هدف: بسیاری از بارهایی که به مقصد کشور افغانستان حمل میشوند، به وسیله رانندگان افغانستانی از راه های استان سیستان و بلوچستان عبور میکنند. خصوصیات خودروهای مورد استفاده و رانندگان آنها با خودروها و رانندگان ایرانی تفاوت داشته و برآورده کننده الزامات قوانین و مقررات ایران نیستند. بنابراین لازم بود تا تحقیقی به انجام برسد و در آن تاثیر این خودروها بر تصادفات جادهای این استان بررسی شود.روش: پژوهش حاضر از نوع توصیفی با رویکرد پیمایشی است. جامعه آماری شامل کارکنان راهنمایی و رانندگی شامل فرماندهان، معاونان و کارشناسان تصادفات است که ۲۲۷ نفر به روش نمونهگیری اتفاقی برای پاسخ به پرسش نامه انتخاب شدند. در این پژوهش ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه محقق ساخته است.یافتهها: نظرسنجی انجام شده نشان داد که از نظر پرسش شوندگان تفاوت معناداری در میزان تصادفات خودروهای ترانزیتی افغانستانی و ایرانی در محور زابل زاهدان وجود دارد. به نظر پرسش شوندگان تفاوت زیادی در تاثیر عوامل انسانی و وضعیت وسایل نقلیه افغانستانی و ایرانی بر تصادفات آنها وجود دارد. اما عوامل محیطی و راه در تصادفات هر دو گروه از خودروهای افغانستانی و ایرانی تاثیر یکسانی دارند.نتیجهگیری: با توجه به این که طبق نظر کارشناسان، وضعیت خودروها و رانندگان افغانی بر تصادفات جادهای در جادههای استان سیستان و بلوچستان تاثیر دارد، پیشنهاد میشود که نهادهای ذی ربط نظارت بیشتری بر وضعیت این خودروها و رانندگان آنها داشته باشند.کلیدواژه ها
خودروهای ترانزیتی, تصادفات جاده ای, جاده زابل زاهدان, افغانستاناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.