اینترنت اشیاء، اجزاء، کاربردها و چالش ها

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله علوم رایانشی، دوره: 3، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_CSJI-3-3_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 95
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیما اسمی

کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر، دانشکدە فنی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

اسدالله شاه بهرامی

دانشیار گروه مهندسی کامپیوتر، دانشکده فنی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

چکیده

برای مقابله با برخی از چالش های فناوری اطلاعات و ارتباطات، مانند کنترل، نظارت و مدیریت هوشمند اشیاء و ارتباطات بین آن ها در کاربردهایی همچون مدیریت تولید و مصرف انرژی، ارتباطات بین خودرویی، کشاورزی و سلامت الکترونیکی، فناوری اینترنت اشیاء معرفی شده است. در این مقاله فناوری اینترنت اشیاء از نظر معماری و ارتباط بین اجزای آن، استانداردهای این فناوری، انواع میان افزارها مانند مبتنی بر رخداد و فضای تاپل، مبتنی بر عامل، خدمات محور، مبتنی بر ماشین مجازی و بر پایه پایگاه داده ها مورد بحث و بررسی قرار می گیرند. همچنین برخی از مسائل و چالش های آتی اینترنت اشیاء از قبیل بحث های قانونی، امنیت و حریم خصوصی و مدیریت داده های چند رسانه ای از قبیل صدا، تصویر، ویدئو در زمینه جمع آوری، پردازش و ذخیره و بازیابی مطرح می گردد.

کلیدواژه ها

فناوری اطلاعات و ارتباطات )فاوا(, اینترنت اشیاء )IoT), میان افزار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.